Hubneme s Pivrncem – začínáme ve VFN

Zaručené diety, doplňky na zrychlení metabolismu, hubnutí… Reklamy na nás útočí ze všech stran. Z médií k nám promlouvají sympatické výživové poradkyně, nutriční terapeutky a trenéři fitness, kteří přesvědčují tu ke krabičkové dietě, tu ke ketodietě nebo k zaručeným sportům, po kterých budeme mít “pekáč buchet”. A tak se i Ruda Pivrnec rozhodl udělat něco se svými kilogramy navíc. A proč právě on získal roli průvodce hubnutím?

Většina mých pacientů má totiž blíž k Rudovi Pivrncovi než třeba k vrcholovým sportovcům. Stejně jako Ruda zažívají běžné životní situace, o kterých se v lifestylových časopisech rozhodně nedočtou. A tak jsme spolu s Petrem Urbanem během spolupráce nad knihou “Pohyb v životě a medicíně” dospěli k závěru, že také Ruda by mohl trochu zhubnout.

Mimochodem Petra Urbana a jeho poslední závod mistrovství republiky před deseti lety, to mu bylo padesát, ke kterému nastoupil v popraskané reprezentační olympijské kombinéze, si dodnes moc dobře pamatuji. Už tenkrát jsem si říkal, “s tím by se mi ale spolupracovalo nad vtipy do novin pro pacienty.”

A právě s pacienty z naší pacientské organizace jsme v létě vyrazili do Smržovky navrhnout Petru Urbanovi, aby s nimi Ruda ”držel basu” a začal hubnout. No a je to tady. Každý začíná hubnout na začátku ledna, ne tak Ruda. Přichází teprve teď, potom co dojedl a dopil poslední zbytky po Vánocích… 

U Rudy Pivrnce léto 2020, Zdroj: archiv PaciMed

Kdo se chce dozvědět víc, ať už o nových metodách nebo zkušenostech s ověřenými postupy, může se zaregistrovat na stránkách www.hubnemespivrncem.cz. Těšit se můžete s Rudou do fitka nebo třeba na návštěvu psychologa. Ale víc už v tuto chvíli neprozradíme. Těšte se na další vydání VFNews a další díl našeho seriálu!

Martin Matoulek a Petr Urban