Akce! 

Mít se dobře, když o nic nejde a všechno funguje, to není žádné umění. Ale mít se dobře, když jde do tuhého, věci nejdou, musí se rychle reagovat, řešit těžkosti, to už umění je, a veliké. Je samozřejmě možné se hroutit, vymlouvat, hodit se marod a tak. Anebo se k úkolu postavit čelem a celé to zvládnout. A jako bonus být ještě pyšný na to, že jsme to zrovna my, kdo to zmáknul. Nic objevného nepíšu, tohle jsou všechno banální pravdy. Ale stejně je pořád znova a znova zažíváme, v práci i doma.   

Jasně, že píšu o očkování u nás na poliklinice, to už asi poznal každý. Na přípravy celé té monstr-akce jsme měli minimum času, ale dali jsme si hodně záležet na tom, aby to šlo co nejlíp. Aby nápor stovek lidí neznamenal trapas, vztek, hněv, kolaps, cokoli… Ta akce je strašlivě důležitá, hlavně proto, že očkování je snad už opravdu něco, co nás dostane ze spárů toho čínského svinstva.   

A asi to úplně blbě nefunguje, co myslíte?  

“Organizace očkování zaměstnanců VFN je skutečně perfektní.”  

“Organizace a průběh očkování na FP byly dnes opravdu excelentní.”  

“Musím smeknout před organizací,jak to lidi zvládají. Jsou všichni vstřícní milí. Do jednoho.”  

“Všechno perfektně zorganizované, blonďatá asistentka moc milá.“  

“Perfektní organizace na místě, minimální čekání, lidi příjemní.”  

“Zúčastnila jsem se 8.1., jako aplikující sestra, a i když to byl první den, organizace byla perfektní. Postaráno o nás bylo i co se týká stravy a pití. Neustále se nás někdo ptal, jestli něco nepotřebujeme. Všichni k nám byli velice laskaví.”  

“Nemohu nevyjádřit obdiv a poděkování všem, kteří se spolupodílejí na jednání o získání vakcín pro zaměstnance nemocnice, na veškeré organizaci s tím související a na samotném pak provádění očkování na FP.V „předsálí“, v „sále“ se zástěnami – při vší té zátěži, kterou denně mají – vládla neuvěřitelně příjemná atmosféra.Byla jsem pyšná, že bez jakékoli medializacejeopět VFN vítězná.”  

Já jsem pověrčivý, vlastně se trochu bojím o tom psát, abych nepřivolal nějakou katastrofu. Ale nakonec jsem si řekl, že takhle rychlá a pozitivní zpětná vazba lidi potěší a třeba i další motivuje. Protože si moc dobře uvědomuji, že po zdravotnících chceme další nadstandardní výkon. Další činnost navíc. Další nasazení. Po deseti měsících permanentní zátěže, stresu, únavy.  Ale možná to jde tak dobře proto, že v tom všichni cítíme finiš a šanci, že bude už letos líp. Protože když naočkujeme seniory, nebudou nám je vozit k hospitalizaci. Když se naočkujeme my, budeme klidnější, nebudeme se bát, že se nakazíme. A co já vím, možná budeme mít i nějaké výhody, pustí nás do kina, do hospody, do letadla.   

Svět není ideální místo, i to naše očkování má spoustu mezer a nedokonalostí. Ale stejně jsem pyšný na to, jak se k tomu naši lidi postavili. Možná se nám tady rodí další adepti na titul Zaměstnanec roku😊   

prof. MUDr. David Feltl, Ph.D., MBA