Tipy na léto!

Přemýšlíte, kam v létě vyrazit nebo jaké kulturní akce navštívit? Máme pro vás pár tipů!

Výstava Malevič – Rodčenko – Kardinskij a ruská avantgarda

1. 5. – 1. 8. 2021, Zámecká jízdárna v Hluboké nad Vltavou

Unikátní výstavu připravila Alšova jihočeská galerie ve svých výstavních prostorách Zámecké jízdárny v Hlubové nad Vltavou. Díla ruské avantgardy v tak velkém rozsahu a kvalitě jsou v České republice představena vůbec poprvé. Kolekce pochází ze sbírky Muzea umění v Jekatěrinburgu, kde byla ve své době budována za účelem mapovat avantgardní tendence v Rusku v letech 1910–1920.

www.ajg.cz

Foto: Pavel Černý

Bylo nebylo, Van Gogh, Monet, Renoir… – multidimenzionální výstava impresionistů s 3D zvukem

8. 7. – 1. 8. 2021, Forum Karlín, Praha 8

Pražské Forum Karlín je dějištěm unikátní výstavy Bylo nebylo, Van Gogh, Monet, Renoir… Na ploše více než 2 000 m2 jsou představena mistrovská díla proslulých impresionistů v projekcích doplněných prostorovými zvukovými efekty. Multimediální výstava Serge Grimauxe provází návštěvníky vícerozměrnou cestou érou impresionistů, a to včetně Degase, Signaca a Kubišty.

www.bylonebylovystava.cz

Body Worlds: Cyklus života

10. 5. – 22. 8. 2021, Výstaviště Brno (Pavilon C)

Body Worlds zavede návštěvníky na nezapomenutelnou cestu do lidského těla. Unikátní výstava poskytuje fascinující vhled do komplexní struktury těla a vysvětluje, jak fungují funkční systémy a orgány. Výstava nabízí více než 150 exponátů lidského těla včetně 15 ikonických plastinátů, anatomické zrcadlo, ve kterém návštěvníci uvidí umístění orgánů přímo v těle, expozici o kardiovaskulárních onemocnění a zdraví srdce, ukázky vývoje plodu, porovnávání zdravých a nemocných orgánů, dokumentární fotografie nebo tipy pro zdravou páteř či správné držení těla.

www.bodyworlds.cz

Francouzský trh na Kampě

13. 7. – 18. 7. 2021, Na Kampě, Praha 1

Ve dnech od 13. do 18. července 2020 se náměstí Na Kampě již potřinácté promění v typickou francouzskou čtvrť. Milovníci dobrého jídla, hudby a francouzské atmosféry si zde přijdou na své. Mohou se těšit na vybrané lahůdky francouzské kuchyně, výtečné víno, bohatý hudební doprovodný program a na řadu novinek, to vše na malebném náměstí pod Karlovým mostem. Zážitky budou umocněny poslechem francouzských melodií a živých vystoupení.

www.francouzskytrh.cz

Divadelní představení Werich

15. 6. – 30. 8. 2021, Letní scéna muzea Kampa

Tvůrci úspěšné inscenace Meda přichystali nové představení s potenciálem události kulturního léta. Producentka a autorka Daniela Sodomová tentokrát divákům zprostředkuje nekonvenční a v mnohém objevný pohled na život Jana Wericha. Herec, komik, klaun, spisovatel, glosátor, ale také rybář, manžel, otec, dědeček a kamarád. V režii Adély Stodolové Laštovkové si Wericha v mladším věku zahraje Vojtěch Kotek, s postupujícími léty se na jevišti v „moudrého klauna“ promění Václav Kopta.

www.letniscenamuseakampa.cz

Lázně a rehabilitační pobyt se slevou

Ministerstvo zdravotnictví nabídlo poskytovatelům lůžkové péče mimořádný dotační program s cílem prevence negativních dopadů psychické a fyzické zátěže a obnovy psychických a fyzických sil v souvislosti s pandemií Covid-19 pro pracovníky ve zdravotnictví. Odměnu pro zdravotníky v podobě příspěvku 8.000 Kč můžete využít na pobyty v těchto lázních:

Finanční příspěvek je možné čerpat nejen na lázně, ale také na rehabilitační péči. Bližší informace k pobytovým balíčkům naleznete na intranetu!