Evakuace se vydařila na jedničku!

Pouhých sedm minut stačilo sehranému týmu zaměstnanců IV. interní kliniky na to, aby z lůžkového oddělení ve 2. patře vynesli a vyvedli z budovy ohrožené pacienty.

Nácvik evakuací a traumaplánu by měl sloužit k tomu, aby byli všichni zaměstnanci naší nemocnice připraveni na jakékoliv nečekané události, které ohrožují životy. Jakmile začne hořet, všichni hrají o čas. Oheň se dokáže velmi rychle šířit a zaplnit zasažené prostory plameny a kouřem. Aby nedošlo ke zbytečným ztrátám na životech, je důležité mít aktuální požární dokumentaci včetně požárních směrnic s kontakty a grafické schéma, ukazující evakuační cesty a bezpečnostní prvky v budově, které odpovídají skutečnosti. Pracovníci ÚBKP z oddělení BOZP a PO pravidelně proškolují zaměstnance zařazené v požárních hlídkách a „preventisty“ jednotlivých pracovišť. Další prvek, který se pravidelně kontroluje, jsou funkční požární dveře, hasební anebo evakuační prostředky.
Nácviky na vybraných pracovištích organizuje a řídí Útvar bezpečnosti a krizové připravenosti VFN. Dosud proběhlo několik traumaplánů v rámci klinik 1. chirurgie a KARIM a evakuace na 4. interní klinice, kterou můžete vidět na videu. Chystají se další.