Sparťanská krev přinesla VFN stovky nových dárců!

Dlouhodobý charitativní projekt hokejového klubu HC Sparta na podporu dárcovství krve letos opět přilákal nové dárce. Tradičně se do akce zapojují hráči Sparty, zaměstnanci klubu, sparťanští fanoušci a partneři. VFN a naše fakultní transfuzní oddělení je součástí projektu již poněkolikáté. Z desítek dárců se staly stovky a letošní 16. ročník Sparťanské krve přivedl do odběrových místností úžasných 1230 dárců, z toho 159 prvodárců.

Projekt Sparťanská krev není o každoročním překonávání rekordů. Je především o kontinuitě a budování co nejširšího spektra dárců krve. Dalším hlavním poselstvím je inspirace a motivace dalších dárců, což se každoročně daří. Velice mě těší, že se naší dlouholetou tradicí nechaly inspirovat i další kluby, které nás v tomto ohledu následují. Společně tak dokážeme darovat tisíce litrů krve,“ uvedla generální manažerka hokejového klubu Barbora Snopková Haberová.

Listopadová akce tentokrát odstartovala přímo v hráčské kabině O2 Areny, kde naši zdravotníci odebrali krev celkem 60 fanouškům hokeje! Následovaly dva společné odběry přímo ve VFN a finální darování krve v kabině sportovní haly Fortuna. Sparťané si pro všechny dárce přichystali kupu motivace. Ve VFN nechyběl speciální hokejový stan ani sparťanští útočníci David Kaše #25 a Daniel Přibyl #74. Všichni dárci obdrželi odznáček hrdého dárce a kartu Sparťanského dárce plnou benefitů. Rozdávaly se také lístky na hokejový zápas zdarma. Pro příkladné pravidelné dárce mají hokejisté dokonce nachystaný dres klubu podepsaný od celého týmu.

Je skvělé, že si letos opět našlo cestu k odběrům krve přes 1200 osob. Jsme moc rádi, že se Sparta snaží motivovat k celoročnímu darování, což je pro nás a potenciální záchranu lidských životů to nejdůležitější,“ uvedla po úspěšném listopadu vrchní sestra FTO Mgr. Ilona Drdová.

Bylo nám ctí opět hostit tolik přínosnou a potřebnou akci. Děkujeme hokejovému týmu HC Sparta Praha i všem dárcům!

Poděkování dárcům krve před zápasem. Zdroj: www.hcsparta.cz