Tipy na kulinářské akce

Říjnové číslo našeho zpravodaje jsme se rozhodli zpestřit tipy na zajímavé gastronomické akce nedaleko nemocnice. Ochutnat můžete husí speciality, street food, polévky nebo netradiční pokrmy z různých koutů světa.

Foto: Food Event s.r.o.

Festival delikátních chutí – Jsme tu a pořád nám chutná!

9. 10. 2021, 10:00 – 18:00 hodin, Novoměstská radnice, Karlovo náměstí 1/23, Praha 2

Tradiční i netradiční pokrmy z různých koutů světa zaplní Novoměstskou radnici a její okolí. Festival navazuje na tradici neformálního setkání sousedů z blízkých i vzdálenějších koutů Prahy, výletníků z celé České republiky i návštěvníků ze světa, kteří na Novoměstskou radnici přicházeli testovat širokou škálu delikátních chutí. Akce se uskuteční v zázemí Novoměstské radnice i v přilehlé části parku na Karlově náměstí. Podle pořadatelů si ji užijí milovníci masa i vegetariáni, konzervativnější návštěvníci i ti, kteří rádi objevují chutě z druhého konce světa. Těšit se můžete na pelmeně, jamajské kuře, quesadilly, burgery, dim sum knedlíčky, indonéskou kuchyni, bůčkové bochánky, tartaletky nebo dortíky. Menu bude doplněné i o výběrovou kávu, lahodná vína a další nápoje.

Street Food Smíchovská náplavka

16. 10. 2021, 10:00 – 18:00 hodin, Smíchovská náplavka, Hořejší nábřeží, Praha 5

Přijďte si užít den do společnosti dobrého jídla na pražský hot spot. Vybírat budete ze široké nabídky streetfoodových specialit, čerstvých ryb i šťavnatých burgerů. Ochutnáte tradiční pokrmy Srí Lanky a zjistíte, co se vaří v Africe. V nabídce bude také pikantní pljeskavica, pálivé dobroty bohaté na chilli, a dokonce i hmyz. Těšit se můžete i na sladkosti. Ochutnáte smažené koblížky, makronky, křupavé vafle, nanuky a další sladké dezerty.

Polívkování

23. 10. 2021, 10:00 − 18:00 hodin, Smíchovská náplavka, Hořejší nábřeží, Praha 5

Další ročník oblíbeného festivalu nabídne široké spektrum tuzemských i zahraničních polévek. Nepochybně vás zahřeje bramboračka, kulajda, zelňačka, polévka čočková, dýňová, zabijačková, knedlíčková, dršťková, poctivé vývary, ruský boršč, francouzská bouillabaisse, malajská laksa, vietnamské pho, marocká harira či japonský ramen. Vegetariáni se mohou těšit na pestrý výběr zeleninových krémů a polévek z luštěnin. A nebudou chybět ani křupavé rohlíky nebo čerstvý domácí chléb. Přijďte ochutnat!

Husobraní na Náplavce

6. 11. 2021, 10:00 – 18:00 hodin, Smíchovská náplavka, Praha 5

Husí stehna, husí kaldoun, husí paštika, husí játra, pečená husa, konfitovaná husa, uzená husa, husí burger, husí roláda, lokše maštěné husím sádlem. Zkrátka pokrmů bude dostatek, pořadatelé totiž objednali neuvěřitelných tisíc hus. Těšit se ale můžete i na kuřata, krůty, křepelky nebo holuby.