„Věřím, že pomáhat druhým je pro zdravotníky ta nejsvatější věc na světě,“ říká herec, muzikant a moderátor Petr Vondráček

Známe ho z televizních seriálů Rodinná pouta, Velmi křehké vztahy nebo První republika. Petr Vondráček vystupoval i jako moderátor televizního pořadu Hádej, kdo jsem, je frontmanem rock´n´rollové kapely Lokomotiva a vystupoval i na zářijové Garden party, kde jsme ho vyzpovídali.

Jaký máte vztah k lékařům a zdravotníkům?

Od dětský jsem vedený k tomu, že si nesmírně pracovníků ve zdravotnictví vážím. Věřím, že pomáhat druhým je pro ně ta nejsvatější věc na světě. Jinak je samozřejmě jasné, že nemocnice rád nemám😊.

Pečujete sám o své zdraví?

Je mi 44 let, takže to už začínám řešit. Bohužel mi už všechno neprochází tak, jako to procházelo ve dvaceti. Je pravda, že si občas dám cigaretu, někdy to přeženu s alkoholem, ale snažím se to už korigovat. Naštěstí mě celý život provázel sport. A kromě něj se občas snažím jíst i nějaké ovoce, abych měl vitamíny. Někdy i víckrát než dvakrát do roka😊.

Jaké jsou v nejbližší době vaše osobní a profesní plány?

V téhle složité době vám mohou akci, která je dneska večer ještě odpoledne zrušit. Na jaře jsme měli s Lokomotivou naplánováno spoustu koncertů, měl jsem moderovat řadu akcí, všechno se ale zrušilo a přesunulo na neurčito. O plánech tedy teď nejde moc mluvit. Chci hrát s kapelou, hrát v divadle, hrát na piano a být šťastný.

Jste herec, muzikant, moderátor…co vás z vašich profesí nejvíc baví?

Být za klavírem. A čím jsem starší, tím mám radši pomalejší písničky. Rock´n´roll samozřejmě zbožňuji, ale poslouchám ho celý život, takže si rád zahraji něco pomalejšího. Herectví a moderování mám ale samozřejmě také rád.

Jaká muzika vás kromě rock´n´rollu baví?

Poslouchám i Beatles, mám rád Stevie Wondera, Michaela Jacksona, zbožňoval jsem Prince, Lenny Kravitze. Současnost mi už ale trochu uniká. Když řeknu třeba Billie Eilish, kterou poslouchá má dcera, tak tam už nejsem doma a nechápu to.