Z dopisů našich pacientů…

…režisér České televize MgA Jan Brichcín byl ve svém poděkování všem zaměstnancům neurologické kliniky velmi důsledný a podrobný…

Vážený pane profesore a řediteli,

obracím se na Vás po pobytu na neurologické klinice Vaší nemocnice (2. 5.– 7. 5. 2022).
Toto mé vyjádření je hodnotícím příspěvkem k QMS (Quality Management Systém, systém řízení kvality) Vaší nemocnice.
Od dětství jsem prožil řadu socialistických hospitalizací i nekvalitně provedených operací, což mi způsobilo zážitky vedoucí k vyhýbání se péči zdravotníků. Přes osobní skautskou snahu vydržet pokračující zdravotní obtíže jsem se však už dostal do fáze, kdy bez Vaší pomoci bych byl dnes v kritickém stavu – Dg. G35. Ale nyní zase vidím a chodím! To pouze díky neuvěřitelně perfektní, maximálně odborné péči a jistě i vědecké aktivitě vašich lékařek a lékařů.
Sděluji Vám tímto hlubokou vděčnost. Moc si přeji, aby všichni odborníci, kteří mi věnovali veškeré své umění léčit, byli maximálně oceněni. Jen nevím, jak to zařídit. Ale věřím, že Vy máte možnosti uskutečnit tuto mou prosbu.

Budu konkrétní a dovoluji si jmenovat:
Paní profesorka MUDr. Eva Kubala-Havrdová, CSc., rozhodla o mé hospitalizaci na základě svých zkušeností, výzkumu, pokárala mne za dosud odmítané léčení a dala mi naději pro zbytek života. Přijala mne do péče i přes nadměrný počet dosavadních pacientů. Je to již legendární Osobnost svého oboru, absolutní Specialistka a navíc empatická, objektivní, přísná i vlídná při veškeré své práci.
 Paní as. MUDr. Pavlína Kleinová – odborná asistentka, mimořádně pečlivě mi vysvětlovala vše potřebné každý den hospitalizace. Je vynikající profesorkou mediků, což jsem měl možnost vnímat nablízko. Umí užívat psychologii k diagnostice i jednání s pacienty. Nenahraditelná.
MUDr. Zsóka Varga, lékařka s obětavostí a schopností předvídat, kombinovat, hledat řešení, veliký Talent Vaší nemocnice, které zvyšuje prestiž. A to se rychle šíří mezi pacienty.
Pan přednosta prof. MUDr. Evžen Růžička, DrSc., i primář MUDr. Michal Miler se účastní velké vizity a překvapilo mne, jak podrobně jsou informováni o každém pacientovi. Byl to zážitek vyslechnout si detaily k mému zdravotnímu stavu od těchto osobností.
Dále o mne pečovali:
 As. MUDr. Veronika Tichá, Ph.D., MUDr. Dominik Škrabal, MUDr. Tereza Serranová, Ph.D., MUDr. Dominika Šťastná, MUDr. Pavla Peřinová a jiní, jejichž jména bohužel v tuto chvíli neznám.
Prosím i Vás: přijměte moje nejvyšší uznání a poděkování: Bc. Jaroslava Herinková, vrchní sestra, paní Olga Kuzníková, staniční sestra oddělení C – vždy rozhodná, s autoritou, vše vyřeší ihned. Sestra Tereza Šulková a všechny další, velmi vlídné na denních i nočních službách, veškerou medikaci dávají v přesný čas a mají ve všem pořádek. Pokaždé se ptají, jak se cítíme my pacienti. To není samozřejmost. To je úcta k člověku. Morální hodnota.Bezchybná strava s úsměvem rozdělovaná paní Natálií byla určována individuálně paní výživovou specialistkou. Pan Mgr. Daniel Arnošt mi výrazně pomohl s pohyblivostí a dokáže pochválit, povzbudit, motivovat. Bezvadně sehraný tým oddělení C, zdravotní sestry i bratři, posádky sanitek přepravující mne na vyšetření. Vynikající jednání a provádění všech výkonů při léčení pacientů. Samozřejmě i profesionálové všech speciálních vyšetřovacích metod: MRI, EMG, VEP, oční, OCT, urologie, laboratoře … Naprosto dokonalé výkony a respektují, že pacient prožívá stud i obavy. Kdo zažil, rozumí. 

Je pro mne velikým darem, že jsem získal tuto osobní zkušenost, absolutní důvěru k Vašim léčebným postupům. Můj život už dostává radostnější rozměr. V hluboké úctě k Vám všem, s pokorou i obdivem děkuji.

Dobrý den,
dětská urologie VFN je nejlepší v republice. Rozhodně po odborné stránce. Docent Kočvara nastavil laťku neuvěřitelně vysoko. Nejen po odborné, ale i lidské stránce v přístupu k dětským pacientům a rodičům v obavách jsou na tomto pracovišti mnohem dále než jiné i pražské FN.

Luděk Soukup

Dobrý den,
na jaře v roce 2017 jsem se rozhodl s vaší pomoci přestat kouřit a začal jsem navštěvovat vaše centrum, kde jsem absolvoval celou kúru. Toto rozhodnutí vyhledat vaši pomoc bylo jedno z nejlepších rozhodnutí v mém životě. Nyní s odstupem času vidím, jak byla důležitá tato odborná pomoc a zároveň vlastní motivace přestat kouřit.
Ještě jednou děkuji a přeji mnoho úspěchů v záslužné práci, kterou děláte.

S pozdravem
Jiří Filla