VFN podporuje prevenci, kde se dá 😊

Naši odborníci šíří osvětu a radí veřejnosti v nejrůznějších oblastech zdraví. Stánky VFN jsou na preventivních akcích hojně navštěvované, zájem je tradičně o měření výše krevního tlaku, cholesterolu, cukru, zjišťování složení těla, ale máme v záloze i další edukaci… V září jsme se zúčastnili 108. ročníku Pražských primátorek i Dne zdraví Ministerstva zdravotnictví ČR. 

Na Náplavce jsme radili s odvykáním kouření a předváděli první pomoc 
Kvůli nejisté epidemiologické situaci byl tradiční a nejslavnější veslařský závod v ČR opět posunutý, a tak si milovníci veslování užili nezaměnitelnou atmosféru závodů o víkendu 18.-19. září. V rámci doprovodného programu jsme „rozbili stan“ s první pomocí a poradnou pro odvykání kouření.  

Den zdraví Ministerstva zdravotnictví ČR
Po červencové úspěšné akci na Karlově náměstí jsme se zúčastnili 28. září Dne zdraví MZ ČR přímo v budově ministerstva na Palackého náměstí v Praze. Akce byla spojená i s komentovanou prohlídkou budovy. Na tu se vydalo v průběhu dne kolem 300 zájemců. Naše nemocnice tentokrát nabídla velice oblíbené nutriční poradenství spojené s rozborem složení těla. S jakými obtížemi česká populace bojuje a jaké dotazy padaly nejčastěji, jsme se zeptali doc. Martina Matoulka, CSc. ze 3. interní kliniky VFN a 1. LF UK, který se akce osobně zúčastnil: „Nejčastěji je zajímala interpretace výsledků, která je v těchto podmínkách poměrně složitá. Někteří se zajímali o možnosti snižování hmotnosti. Naše nutriční terapeutky jim pak vysvětlily, jak začít monitorovat své jídlo a pohyb prostřednictvím moderních aplikací, ukázaly jim weby, kde mohou najít užitečné informace a nabízely edukační materiály.

Ordinace Blesku se blíží
Rádi bychom vás pozvali na další oblíbenou akci. Ordinace Blesku se koná ve středu 13. října od 12 do 18 hodin. V parku na Karlově náměstí si mimo jiné můžete nechat zkontrolovat zrak, mateřská znaménka, hladinu cukru v krvi, hodnoty krevního tlaku či kapacitu plic. Naši odborníci vám poradí s odvykáním kouření, se vhodnými pohybovými aktivitami a změnou životního stylu či vám zkontrolují, zda užíváte správně léky, které vám lékaři předepisují. Určitě si Ordinaci Blesku nenechte ujít!