Odpovídá Iveta Pelešková,
vedoucí odboru léčebné výživy a stravování VFN
Průměrně připravíme denně okolo 1 300–1 400 obědů. Stravu hodnotí zhruba 10 % strávníků, tedy okolo 130. Očekávali jsme, že se zapojí více strávníků, což by pro nás mělo daleko větší vypovídající hodnotu a mohli bychom se zaměřit na případné úpravy jídelníčku. Jsme rádi, že jde většinou o kladná hodnocení. Například 1. 3. 2024 jsme dostali 137 hodnocení třech hlavních jídel, z toho bylo 12 negativních.
A výsledky?
Nejlépe hodnoceným jídlem je u nás tradičně hovězí svíčková s knedlíkem a vepřový řízek. To zůstává.
Prvotním ukazatelem oblíbenosti byl a bude počet objednaných porcí u jídel, která opakovaně zařazujeme. To je totiž pro nás také určitý způsob hlasování 😊.
Sledujeme samozřejmě i sestupné hodnocení. Pokud si některé z jídel při opakovaném zařazení zaměstnanci objednali ve velmi nízkém počtu, upravíme recepturu nebo pokrm již nepřipravujeme.