Veletrh Profesia days 2022

Ve dnech 12.– 13. října se VFN již třetím rokem zúčastnila veletrhu práce Profesia days na výstavišti v Letňanech, na kterém své možnosti představilo 100 nejlepších zaměstnavatelů z celé ČR.

 „Během dvou dnů jsme poskytovali návštěvníkům veletrhu informace o možnostech profesního uplatnění ve VFN v nejrůznějších oborech, a to zejména v nezdravotnických profesích. Zároveň si mohl každý zatočit kolem štěstí a vytočit si zajímavou výhru, od reklamních předmětů, přes vitaminové doplňky, až po bungee jumping,“ uvádí Mgr. Zuzana Nová, MBA, vedoucí Odboru rozvoje a péče o zaměstnance. Již tradičně měli lidé ve stánku VFN možnost využít nutričního poradenství. „Nově jsme také mezi výhry v kole štěstí zařadili prohlídku naší nové XXL sanitky, kterou zájemcům zprostředkovali naši řidiči,“ doplňuje Zuzana Nová.

Skvělá týmová práce přinesla ocenění
„V prvé řadě bych ráda poděkovala nejen kolegům, kteří byli po celou dobu veletrhu na stánku, ale všem, kteří se podíleli na přípravách našeho stánku, na zajištění občerstvení a poskytnutí krásných cen do našeho „kola štěstí“. Hlavně díky týmové práci všech získala Všeobecná fakultní nemocnice ocenění za 2. místo v soutěži o „Nejvystavovatel veletrhu“, ve které se hodnotil jak stánek, tak přístup k návštěvníkům veletrhu. V neposlední řadě děkujeme také vedení naší nemocnice za umožnění účasti na veletrhu, a navíc také panu řediteli, který si udělal čas, a přijel za námi na veletrh osobně vylosovat výherce hlavní ceny stánku. Ten si od něj převzal poukaz na celkové umytí auta v hodnotě několika tisíc,“ zdůrazňuje Mgr. Zuzana Nová.

Zájem lidí všech věkových kategorií
Veletrh v letošním roce navštívilo 4500 lidí. „U našeho stánku se zastavilo kolem 1000 lidí denně, a často byli překvapeni, jak široké spektrum oborů a pozic nabízíme.“ Návštěvníci veletrhu byli velmi různorodí i co se týká věkového spektra. U stánku se zastavili zájemci z řad studentů až po seniory, kteří hledají přivýdělek. „Navštívili nás i studenti třetích ročníku se specializací na elektro nebo dopravní školy, kteří by u nás po maturitě uplatnění našli. Máme kontakty na jejich vyučující a budeme i nadále v kontaktu pro další možnosti budoucí spolupráce.“

Testování na syndrom vyhoření
Po oba dny také VFN poskytla veletrhu Profesia Days možnost testování jednotlivců na syndrom vyhoření. Testy prováděli psychologové z Psychiatrické kliniky VFN. Celkem otestovali neuvěřitelných 145 osob (110 žen a 35 mužů) s věkovým průměrem 35–36 let z velmi pestrého spektra oborů. A motivace k testování? Zvědavost, snaha zjistit, jak na tom jsou, a zda své stresy zvládají. „Několika ženám a mužům jsme doporučili vyhledat odbornou pomoc pro jasné projevy syndromu vyhoření,“ komentuje výsledky šetření vedoucí psycholog VFN PhDr. Pavel Harsa, Ph.D.

Celkově zástupci VFN veletrh hodnotí kladně. „S některými návštěvníky jsme se dokonce již potkali ve VFN při pohovorech v konkrétních výběrových řízeních,“ uzavírá Mgr. Nová.
Příchozí ke stánku VFN byli většinou zaměstnaní lidé, kteří hledali nové životní příležitosti, výzvy. Přesně takoví, které naše nemocnice potřebuje.