Z dopisů našich pacientů

K rukám prof. MUDr. Jiřího Štorka, CSc., MUDr. Ivany Krajsové, MBA, Mgr. Petry Gregorové

Vážený pane přednosto, vážená paní primářko, vážení lékaři, vážená paní vrchní sestro, sestry, sanitáři… 
Zkrátka a dobře – milí všichni, kdo pracujete na tzv. Kožním ve VFN.

Jsem hrozná, protože TOHLE jsem chtěla udělat hned po propuštění, což bylo někdy na konci září, ale samozřejmě mě zavalila spousta povinností a restů z toho „proleženého“ času u vás, takže zase nic… Nevadí. Lepší později než nikdy.
Nejsem – Bohu dík – častým pacientem. Vlastně jsem byla ve svých 35 letech hospitalizována podruhé v životě, nikoliv se závažnou diagnózou, a zároveň podruhé ve vaší nemocnici. Mám štěstí.
Mnohem větší štěstí ale mám, že jsem natrefila zrovna na vás. Bylo to přes všechny drobné nepříjemnosti, které s sebou nesl můj stav, velice příjemné. Chtěla bych znovu poděkovat všem sestrám, lékařům a ostatním pracovníkům. Cítila jsem se u vás jako člověk, a to není zrovna samozřejmost (zvláště když se nesmíte sprchovat, musíte se pořád svlékat donaha a mazat se všude:-)). 
Českému zdravotnictví (nicméně) velmi fandím. I díky vám!
Hluboce si vážím vašich schopností a znalostí, ale především vašeho lidského přístupu. Z důvěrných zdrojů vím, že to musí být leckdy náročné a těžké… Právě proto: smekám.

Děkuji a přeji krásný zbytek adventu a klidné / požehnané svátky.

Buďme všichni zdrávi.
V úctě 

Kristýna Čepková, divadelnice

Poděkování doc. MUDr. Ondřeji Kodetovi

… Bilancuji, co mi rok 2022 přinesl nebo případně vzal.  Jsem pacientkou vaší nemocnice od roku 2015, a to na dermatologickém oddělení. Po superkonziliárním vyšetření v prosinci 2015 mi byl zjištěn lichen planus (po letech návštěv na kožním oddělení na obvodě).

Prvně jsem se setkala s panem doktorem Kodetem právě v prosinci 2015, kdy jsem byla hospitalizována a byl mým ošetřujícím lékařem. Jeho přístup k pacientům byl přívětivý, zodpovědný, starostlivý a uklidňující. Věřím, že na zklidnění kožních problémů má vliv i duševní pohoda.     

Poté jsem byla předána na vaši polikliniku. Docházela jsem k paní doktorce Minárikové nebo doktorce Tylové – obě výborné (jestli mohu hodnotit), ale obě odešly koncem roku 2018. Jedna do soukromého sektoru a druhá do důchodu. Moje nemoc byla stabilizována.   

Znovu se mi onemocnění hodně zhoršilo v roce 2022. V září jsem musela znovu na fakultní polikliniku. Náhodou jsem zjistila (pro mě milé překvapení), že na poliklinice ordinuje pan doktor Kodet. Tak jsme se podruhé setkali. Jeho nadstandardní přístup, vlídnost a odbornost mě opět překvapily. Perfektní výkon odvedl i na chirurgickém sálku. Vyřízl mi kožní útvar na levém bérci, přitom na noze mám velmi znatelné křečové žíly. Musím také zmínit, že sestřičky na této chirurgii jsou velice příjemné. Byla jsem zde od roku 2015 asi sedmkrát.
Tímto mu chci poděkovat hlavně za jeho NEOBYČEJNĚ LIDSKÝ PŘÍSTUP k pacientům a jeho odbornost.     
                                                                                                                                                      

Alena Dostálová

Poděkování klinice adiktologie