Vánoční trendy pro letošní rok

Patříte mezi ty, kteří každoročně vytahují stejné ozdoby na stromeček, nebo se rádi inspirujete aktuálními trendy? Zajímá vás, jaké vánoční stromečky budou IN o letošních Vánocích? Máme pro vás žhavé tipy!

Stejně jako v oblékání jsou i vánoční trendy rok od roku pestřejší, a dokonce i stromeček může kráčet s dobou. Tak jako v minulé vánoční sezoně budou opět trendy velké vánoční květy, například růže, vánoční hvězdy. Neměli byste vynechat ani ptáčky, ptačí pírka a velké luxusní mašle, kterými můžete ozdobit konce větví. Hitem posledních let jsou také papírové, dřevěné a porcelánové ozdoby. Co se týče barev, měli byste sáhnout po pastelových odstínech, jako jsou pudrově růžová či mentolová. Rozhodně ale nic nepokazíte s elegantní klasikou v podobě bílé, stříbrné nebo zlaté. Chcete-li experimentovat, můžete výzdobu zvýraznit doplněním černé nebo černo-bílými prvky. Nebojte se ani kombinovat klasické vánoční ozdoby ze skla s dekoracemi papírovými nebo filcovými. MUST HAVE letošních Vánoc je pak podložka pod vánoční stromek. Například kožešinový kobereček bude působit velmi elegantně a šik.

A co je letos na Vánoce OUT?

Pokud nechcete, aby váš stromeček vypadal jako před třiceti lety, měli byste některé druhy ozdob ponechat v šuplíku. Jednou z nejvíc OUT ozdob jsou třpytivé třásně poházené po větvích stromku a barevné lesklé řetězy. Moderní již nejsou ani zavěšené čokoládové bonbony z kolekcí, barevná blikající světýlka a nesourodé míchání barev.

Ať už ale bude váš vánoční stromek jakýkoli, musí se líbit hlavně vám. Veselé Vánoce!