Do práce na kole už v květnu!

V květnu odstartuje již 11. ročník celostátní výzvy Do práce na kole. Projekt pomáhá k ozdravení měst a má motivovat účastníky k pravidelnému pohybu bez motoru. Do výzvy se tradičně zapojila i naše nemocnice a všem zaměstnancům, kteří se do ní zaregistrují, uhradí celé startovné. Tak neváhejte a zapište svůj tým!

Pokud se neobjeví nic nepředvídatelného, uskuteční se letos celostátní výzva Do práce na kole v období od 1. do 31. května 2021. Pohybovat se však nemusíte jen na kole, ale také na koloběžce, skejtu, můžete chodit pěšky nebo běhat. Pro letošní rok uzpůsobili pořadatelé pravidla, takže je možné započítávat nejen cesty do práce, ale i cesty do přírody, na nákup nebo třeba se psem. Zapojit se může každý! Cílem výzvy není podávat sportovní výkony, ale zjistit, že pravidelný aktivní pohyb má nečekaně mnoho výhod. Zlepšíte své zdraví, zpestříte si pracovní rutinu, prospějete životnímu prostředí. Každý účastník navíc dostane praktický nákrčník nebo originální tričko z biobavlny s motivem od ilustrátorky, malířky a komiksové autorky Toy_Box, která je aktuálně nominovaná na cenu Czech Grand Design.

Chcete se do projektu zapojit? Stačí sestavit dvou až pětičlenný tým a zaregistrovat se do konce dubna na www.dopracenakole.cz.​ A nezapomeňte do formuláře uvést společnost Všeobecná fakultní nemocnice v Praze. Startovné již bude na nás.

V průběhu výzvy si pak s pomocí nové aplikace nebo ručně zapisujete své cesty do registračního systému a porovnáváte své výkony s ostatními účastníky. Na ty nejlepší čekají skvělé odměny😊.

Všem týmům VFN přejeme hodně štěstí!