VFN poprvé na mapě Signal Festivalu!

Jubilejní 10. ročník festivalu světla Signal Festival rozsvítí v polovině října ulice celé Prahy. Do programu festivalu se poprvé zapojuje také naše nemocnice. V prostorách Kateřinské zahrady se můžete těšit na unikátní světelnou divadelně-taneční inscenaci režisérky Miřenky Čechové a vizuálního umělce Erika Bartoše, která vznikla exkluzivně ve spolupráci s Národním divadlem.

Umělci ze souboru Laterny Magiky sehrají na ochozu kostela svaté Kateřiny, na prostranství před kostelem, i v přilehlé zahradě představení, vytvořené právě a jenom pro tyto prostory. Multimediální inscenace přiblíží duševní svět umělce, který je zahradou temných i prosvětlených zákoutí, ale také útočištěm imaginace. Prozkoumejte vnitřní svět umělkyně, v jejímž díle se zračí čirá genialita i nekonečná temnota. Jedna performerka, tepající zdi kostela svaté Kateřiny a inspirace v poezii francouzské básnířky Joyce Mansourové a české surrealistické básnířky Jany (Honzy) Krejcarové. To vše je snový LUNAtic.

Dvě trasy festivalu (Centrum a Vinohrady/Holešovice) nabídnou celkem 14 světelných instalací. Již tradičně je většina programu zdarma. Unikátní instalace v Kateřinské zahradě je zařazena mezi 6 exkluzivních projekcí galerijní zóny s omezenou kapacitou a je placená.

Více informací a vstupenky naleznete zde: Program | Signal Festival 2022