Unikátní přístroje i nová klokánkovací křesla

Charitativní spolek APONEDO (Apolinářská nedonošeňátka) vznikl díky Přémovi (420 g), Matymu (730 g), Tobíkovi (800 g) a Šímovi (960 g). Naši lékaři je zachránili a jejich mámy se rozhodly vracet radost: získávají finance na zpříjemnění často velmi dlouhého pobytu maminky a jejího maličkého miminka v porodnici a na usnadnění každodenní náročné práce personálu.

Od začátku existence spolku tyto dámy (za pomoci laskavých dárců) zajistily neonatologii stovky potřebných a důležitých věcí. Rozsah je neskutečný – od pelíšků a přikrývek pro miminka až po nezbytné přístroje za stovky tisíc korun. Za rok 2020 se Aponedu podařilo získat více než jeden milion korun. Prostředky byly použity zejména na nákup videolaryngoskopu v hodnotě 531 568 Kč. Tento unikátní přístroj eliminuje riziko pochybení při intubaci miminek, která je s ohledem na váhu maličkých pacientů častým a velmi náročným úkonem. Dále za ně byly zakoupeny resuscitační lůžko v ceně 235 000 Kč a transportní modul k inkubátoru za 181 500 Kč. Modul v kombinaci s resuscitačním lůžkem umožní minimalizaci manipulace s novorozencem bezprostředně po porodu.

Klokánkuje se jedna radost
Díky sedmi klokánkovacím křeslům od společnosti Linet už jich mají maminky k dispozici celkem patnáct! Zakladatelka spolku Lucie Svobodová zavzpomínala na dobu, kdy sama se svým předčasně narozeným synem trávila čas v klokánkovací místnosti a o pohodlná křesla se tam doslova bojovalo. Klokánkovalo se dokonce na vyřazeném zubařském křesle!
Dnes se klokánkuje jedna radost, to nám potvrdili i novopečení rodiče dvojčátek. Tatínek měl ještě zlepšovák: ocenili by dvojkřeslo pro páry 😊. Vrchní sestra neonatologie Michaela Kolářová vypočítala jednoznačné výhody křesel: jsou skladná, mobilní, polohovatelná, omyvatelná a samozřejmě pohodlná.

Děkujeme Aponedu za neuvěřitelnou práci a podporu!