Zaměstnanci VFN stojí za úspěchem letošního jarmarku!

„Díky našim zaměstnancům jsme získali veliké množství oblečení, doplňků i hraček pro děti,“ děkují Kateřina Fábry a Ilona Kyršová, koordinátorky dobrovolnictví ve VFN, a dodávají: „Stojí za úspěchem akce, při níž se vybralo víc než 70 tisíc korun na canisterapii pro naše pacienty. Moc děkujeme!“ 
Kdo přijel o víkendu 25. a 26. září do obchodu VFN do Fashion Arena Prague Outlet ve Štěrboholích, mohl se přesvědčit sám. Krásný obchod, který jsme měli bezplatně zapůjčený a vyzdobený profesionálními aranžéry byl v obležení dospělých i dětí. Ty ocenily především Kvída a Elsu – canisterapeutické francouzské buldočky. Zatímco děti si hrály s pejsky, canisterapeutka Martina Bořkovcová vysvětlovala zájemcům, v čem spočívá canisterapie a jak pomáhá dlouhodobě nemocným. Oběma dny provázela návštěvníky moderátorka a bloggerka Ivana „Fancy“ Kulhánková. Už nyní se těšíme, že si akci příští rok zopakujeme! 

Hudba, keramické drobnosti pro radost i domácí koláče 


Takový byl Jarmark „U Vondráčků“ v Kateřinské zahradě. Návštěvníci si mohli prohlédnout tvorbu z kreativní a keramické dílny pacientů a klientů Denních stacionářů Psychiatrické kliniky VFN, případně přispět nákupem na materiál pro výrobu. Odpoledne byla možnost poslechnout si koncert klientů Psychiatrické kliniky, ostravské písničkářky Petry Göbelové či skladby Jirky Řehulky a Malého beatu. Vynikající domácí koláče a další občerstvení dotvářely téměř rodinnou atmosféru celé akce, které se rádi účastní nejen naši klienti, ale jejich přátelé a blízcí. Canisterapii, která je na klinice realizována jako jedna z aktivit pro pacienty přišly představit terapeutky z Nadačního fondu canisterapie.