Máme radost z každé chvíle a užíváme si života, shodují se Eva Hrušková a Jan Přeučil

Koncert profesora Štěpána Raka a jeho syna Jana, který hudebníci uspořádali pro naše zaměstnance v kapli svatého Kříže, si nenechali ujít ani herečka Eva Hrušková a Jan Přeučil. Evě Hruškové se v porodnici U Apolináře narodili synové Zdeněk a Vojta, takže se sem moc ráda vrací a šťastné chvíle si přímo na místě připomíná.

Naše otázka byla jasná: Jaký máte recept na životní energii, kterou oba vyzařujete?

E. H.: Když o tom přemýšlím, je to hned několik důležitých věcí najednou. Člověk na sobě musí pracovat, mít se rád a věnovat se sám sobě. Přiměřeně pečovat o vlastní zdraví. Pak mít vedle sebe někoho, kdo mu odečítá roky pohodovým soužitím, klid a dobré vztahy v rodině s dětmi, vnoučaty a přáteli. A třetí zásadní bod je práce. Práce, která baví, těší a vy ji milujete. A to já naštěstí všechno mám. My oba máme práci za odměnu.

J. P.: Já to mohu jedině podtrhnout a přidám indický citát: Naše tělo je krásná a obrovská loď. A chceme-li přeplout oceán života, musíme se o ni starat. To děláme, máme radost z každé chvíle a užíváme si života. Umění života spočívá v tom, uvědomovat si krásu všedního dne.

Co vás čeká v nejbližší době pracovního?

E. H.: Já hraji divadlo pro děti, dřív jsem vystupovala s manželem, nyní jeho roli převzal syn Zdeněk Rohlíček a jezdíme po divadlech v Česku a hrajeme pro děti od 4 do 10 let a jejich rodiče. Máme v repertoáru nejen pohádky, ale třeba i Staré pověsti české a Řecké báje a pověsti. Jsem šťastná, že ta zlá doba, kdy byla divadla zavřená, je pryč a můžeme se zase potkávat s diváky a rozdávat radost.

J. P.: Na podzim má premiéru film Artura Kaisera Cirkus Maximum z cirkusového prostředí, kde hraji principála a motto celého příběhu je velice trefné: Mládí nekoupíš a stáří neprodáš (smích). Artur Kaiser připravuje další film Režisérka, tam mám mít také roli a těším se na Letní shakespearovské slavnosti, kde hraji už léta v představení Veselé paničky Windsorské. Je to poslední představení, které režíroval Jiří Menzel. Máme super hereckou partu a už se na sebe moc těšíme. K tomu mám divadelní představení v Divadelní společnosti Háta, kurzy rétoriky a pedagogickou práci.

Koncert pro zaměstnance naší nemocnice věnoval Štěpán Rak své mamince z Ukrajiny, která ho porodila v porodnici U Apolináře.