Vítězové si převzali ceny

Předáním cen autorům vítězných fotografií uzavíráme letošní první ročník fotosoutěže a už se těšíme na další!

První cenu předala a osobně popřála vítězi Šimonu Dostálovi ze IV. interní kliniky fotografka Alžběta Jungrová. Jak se jí fotky našich zaměstnanců hodnotily a co by poradila začínajícím fotografům?
„Samotnou mě překvapilo, kolik zaměstnanců se do soutěže zapojilo. Samozřejmě byly velké rozdíly v úrovni kvality, ale vybíralo se mi dobře, objevila jsem moc hezké fotky.  Já obvykle vybírám pocitově. Jasně, kompozice, světlo, všechno je důležité, ale nejdůležitější je emoce, která na vás dýchne, když fotku vidíte. Tím se dotkne vašich pocitů a to je přesně to, jak podle mě má výtvarné umění fungovat. Proto pro mě byla vítězná fotka jasná: je pocitová, má atmosféru, rozhodnutí nebylo vůbec těžké,“ okomentovala soutěž Alžběta Jungrová.

Světlo podtrhne a dovypráví příběh fotografie
A rada Alžběty Jungrové? „Zaměřovala bych se na světlo, to dokáže strašně moc. Já to tak mám postavené – světlo podtrhne, vypíchne a dovypráví příběh, který chceme fotografií sdělit. Soustředit se na to, aby měla fotka nějaký obsah, nějaký příběh uvnitř.“

Vítězná fotografie
„Nejradši fotím hory, ideálně na dovolených, proto jsem vybral právě snímek s ikonickou horou, známou z loga Paramount Pictures, v pozadí. Fotil jsem na dovolené v Peru dlouhým časem, s čelovkou jsem přebíhal, abych zachytil nasvícenou trávu. A výsledek jste viděli sami,“ okomentoval svůj snímek Šimon Dostál.

Kromě Šimona Dostála jsme obdarovali ještě Denisu Chadimovou, Ksenii Kachan, Dašu Baliarovou a Nikolu Wodniakovou. Speciální cenu redakce získal Gabriel Piskalla, Dana Šnáblová a Ladislava Linhartová.

Ještě jednou všem gratulujeme!

Dana Šnáblová, Gabriel Piskalla, Ladislava Linhartová — MUDr. Daša Baliarová