VFN v číslech

V roce 2021 kuchaři ve VFN připravili pro zaměstnance nemocnice 342 106 obědů.

V letošním roce se k tomu číslu blížíme, protože k 31. říjnu 2022 už to je 307 500 obědů.

Nejsilnějším měsícem letošního roku byl březen 2022 s 36 692 obědy. V průměru se počty pohybují kolem 31 tisíce.

V TOP jídlech stále vedou:

Smažený řízek s průměrem 1300 porcí

Krůtí plátek na švestkách a pórku, kterého se sní 800–900 porcí.

Pro představu, kolik se v kuchyni na obědy spotřebuje surovin (průměr 31 000 obědů měsíčně):

Maso hovězí, kýta         2300 kg 

Maso vepřové, kýta      1570 kg

Kuřecí stehna                1400 kg

Brambory                       9830 kg

Cibule                             1370 kg

Mrkev                             1450 kg

Petržel                              630 kg

Okurky                            1168 kg

Papriky                              280 kg

Rajčata                            1120 kg