Slovo šéfredaktorky leden 2021

Milé kolegyně a kolegové, máme zde nový rok a nové číslo VFNews.  

Budu velmi ráda, pokud vás stejně jako mě potěší možnost poznat vítěze nové ankety Zaměstnanec roku. O své pocity se s vámi podělily sestřičky, které pomáhaly na covidových odděleních. V lednovém čísle ale najdete i informace provozního rázu, třeba jak to bude s rekonstrukcí Momenta a Pontu nebo jaké budou zaměstnanecké benefity v letošním roce.  

Za nejdůležitější ale považuji možnost vzájemné komunikace a toku informací. To ostatně vyplývá i z vašich příspěvků, které se začínají objevovat. Chcete kvalitní a otevřenou komunikaci mezi sebou navzájem, i se svými nadřízenými. Informace totiž mají často tu vadu, že čím déle kolují, tím více si k nim jejich posluchači přidávají vlastní domněnky, až nakonec mohou mít úplně jinou podobu, než jakou na začátku opravdu měly. Co tím chci vlastně říct? Abychom k sobě byli otevření a dokázali si opravdu naslouchat. A mluvit spolu z očí do očí. Abychom se nebáli se ozvat a na rovinu se na cokoli optat. Mnohdy se totiž ukáže, že jsme si cosi mysleli jinak, než tomu nakonec bylo nebo se něčeho obávali naprosto zbytečně. Nejen dovnitř naší nemocnice, ale bohužel i mimo ni se pak často dostávají „zaručeně pravdivé zprávy“, které stojí jen na polopravdách, nebo nejsou pravdivé vůbec. Prohlubuje se tím určitá řevnivost nebo blbá nálada, která většinou vypluje na povrch v nejméně vhodnou chvíli. Novinářská praxe mě už dávno naučila, že každou informaci je třeba si ověřit. A že každý má svůj příběh, ale my ho nikdy nevidíme celý. 

Tak nám všem do nového roku přeji čistou mysl, hodně zdraví a rozum do hrsti.  

Příjemné čtení lednového magazínu vám srdečně přeje 

Marie Heřmánková, vedoucí odboru PR a marketingu  

P. S. Stále také platí, že nám můžete napsat, co by vás zajímalo a my se pokusíme zajistit vám odpovědi. Na vaše podněty se těšíme.