Jak se daří provozovat parkovací systém pro zaměstnance?

Odpovídá Mgr. Anna Mottlová Malinová
vedoucí provozního odboru VFN:

Nový systém vydávání parkovacích karet byl zaveden roku 2020, kdy probíhala ve spolupráci se všemi pracovišti VFN úprava počtu vydaných karet a výměna za nové. Systém je funkční a snažíme se udržet počet vydávaných karet tak, jak byl nastaven. Zároveň jsme upravili některé parkovací plochy, abychom umožnili parkování většímu počtu zaměstnanců. Jedná se o areál Psychiatrické kliniky a Fakultní polikliniky.

Žádosti o vydání parkovací karty, popřípadě změnu, jsou směřovány emailem na Provozní odbor. Primárně používejte prosím centrální adresu: parkovani@vfn.cz, nebo eva.rimovska@vfn.cz,  popřípadě lze nově směřovat i na sekretariát odboru na adresu: daniela.fouskova@vfn.cz.

Celý systém je popsán ve vnitřním předpisu nemocnice SM-VFN-53 Dopravní a parkovací systém.

Nutno říci, že zavedením tohoto systému se situace s parkováním zlepšila, nepotýkáme se už s tím, že areály VFN někdo používá jako záchytné parkoviště. Kontrola i s ohledem na spolupráci pracovníků bezpečnostní agentury je účinnější.

V současné době není plánována úprava parkovacího systému, a to i s ohledem na omezený prostor, který je v rámci areálů VFN a komunikací MČ Prahy 2 k parkování pro naše zaměstnance vyčleněn. Jsme si vědomi problému s parkováním ve středu města, ale bohužel můžeme pracovat pouze s tím, co nyní máme k dispozici.