Z dopisů našich pacientů…

Vážení zaměstnanci oddělení JIP A – Kateřinská 30,

touto cestou bych Vám ráda poděkovala za péči poskytnutou mému manželovi Janu Parulovi, který u Vás byl hospitalizovaný od čtvrtka 25. 2. 2021 s onemocněním Covid-19.

Nedokážu najít slova, kterými bych vyjádřila respekt a úctu k Vaší profesi. V této nelehké době nasazujete vlastní životy, abyste je zachránili jiným, i když někdy bohužel už ani Vaše síly nestačí. Život je velmi pomíjivý, ale to myslím, že Vy víte ze všech nejlépe. Nikdo si zřejmě nedokáže představit, čím si musíte nyní procházet.
Mému manželovi jste se věnovali na 100 %. Každý, s kým jsem komunikovala ohledně jeho stavu, byl, i v této stresující době, vstřícný a velmi empatický. Ani jednou se mi nestalo, že by se mnou někdo jednal arogantně či by mě odbyl, bez vysvětlení situace.
Obdivuji Vás za Vaši trpělivost a ochotu, kterou vůči pacientům a jejich blízkým prokazujete. Až do poslední chvíle jsme byli přesvědčeni, že to můj manžel zvládne, ale osud bohužel rozhodl jinak.
Když jsme ho byli naposledy, po domluvě s lékařem, navštívit, bylo mi umožněno vidět Vaši práci mýma očima a opravdu před Vámi všemi smekám. I v tu chvíli, kdy jsme tam byli, se nám dostalo empatického a profesionálního jednání.
Nyní s obrovskou bolestí v srdci ze ztráty mého manžela bych Vám za vše chtěla poděkovat. Poděkovat všem sestřičkám, zdravotním bratrům, lékařům a ostatnímu personálu za to, že jste se snažili o jeho život až do samého konce.

Přeji Vám pevné nervy, zdraví a hlavně, aby už tato hrozná doba byla za námi.
Ještě jednou děkuji.
S úctou,

Milena Parulová s rodinou

Poděkování očkovacímu centru VFN

V úterý 9. března jsem ve Vaší nemocnici podstoupila očkování proti onemocnění covid-19. Konkrétně jsem byla v péči sestřičky paní Jitky Fifernové a pana MUDr. Jiřího Lešovského. Touto cestou bych jim ráda vyjádřila svůj upřímný dík za jejich vystupování a jednání. Oba byli nesmírně příjemní, ochotní a vzhledem k dané situaci i zábavní. Situace, ve které se jako pracovníci ve zdravotnictví nyní nacházejí, není jednoduchá a rozhodně by měli právo na to, být značně vyčerpaní, a poslední, na co by měli mít energii, je vytvářet příjemné prostředí při tak rutinním úkonu.  A jelikož pro mě oba byli příjemným opakem, myslím si, že je toto jednání v této době potřeba vyzdvihnout a alespoň trochu jim dodat sil.
Když jsem později hovořila se svými kolegyněmi, jelikož jsme očkování podstoupily ve větším počtu jakožto pedagogičtí pracovníci, měly velmi podobný pocit z opravdu vřelého, empatického a pozitivního přístupu různých Vašich pracovníků. S tím musím také souhlasit,  všichni zaměstnanci, s kterými jsem se ten den setkala, byli nesmírně ochotní, usměvaví a vstřícní – zde mám na mysli příjem a kontrolu registrace, ale bohužel v tomto případě nevím jména konkrétních osob.
Je mi jasné, že v těchto dnech máte nesmírně mnoho práce s odpovídáním a vyřizováním jiných dotazů, žádostí a podnětů. Pátrala jsem, zda bych mohla svůj mail poslat přímo na fakultní polikliniku, ale  bohužel nevím, kam konkrétně jej adresovat. Přesto doufám, že se mé poděkování k uvedeným pracovníkům dostane, snad je takhle zpětně potěší a alespoň jim zlepší den.  
  
Markéta Šafránková

Vážený pane řediteli, vážené vedení VFN,

v neděli 21. března 2021 jsem byl jako učitel Smíchovské střední průmyslové školy a gymnázia očkován první dávkou vakcíny u Vás na poliklinice VFN. Při příchodu jsem byl překvapen plnou čekárnou. 
Následně jsem byl velmi milou obsluhou okamžitě předán na očkování (dle zprávy) k paní doktorce Fundové spolu se sestřičkou, které mě oočkovaly, a vše proběhlo velmi profesionálně, laskavě a v příjemném prostředí.
Rád bych touto cestou poděkoval všem zdravotníkům, kteří se v těchto dnech podílí na očkování, ale nejenom jim, ale i všem ostatním, kteří pečují o pacienty s covidem i bez něj. Ze srdce jim za to děkuji!

Přeji Vám pevné zdraví a hodně „negativních“ pacientů do nadcházejících dnů.

Mgr. Petr Růžička, DiS.

Poděkování porodnici U Apolináře

Vážení…,

v říjnu loňského roku se nám v porodnici U Apolináře po velice komplikovaném a rizikovém těhotenství narodil syn Adámek. Chtěla bych Vám touto cestou vyjádřit obrovské díky provázené neskutečnou vděčností za veškerou péči, které se mi zde dostalo při dlouhé hospitalizaci v těhotenství, během porodu i po narození Adámka.
Přesně před rokem jsem zjistila, že jsem těhotná, ale ukázalo se, že situace nebude úplně snadná. Nakonec, navzdory negativním prognózám z jiného pracoviště, které nepředpokládaly úspěšný průběh těhotenství, máme doma nyní krásného a zdravého chlapečka, čemuž předcházela dlouhá hospitalizace v porodnici U Apolináře. Díky zákroku, který provedl pan doktor Koucký spolu se svým kolegou, jehož jméno jsem si bohužel kvůli prožívanému stresu nezapamatovala, se podařilo těhotenství udržet ještě po další tři měsíce. 
Především doba strávená v nemocnici před porodem byla neskutečně dlouhá a provázená ohromným strachem a obavami o nenarozeného syna. Bylo to období odloučení od rodiny, které bylo ještě náročnější, protože na mě doma čekala naše malá dcera. Celou, už tak dost nelehkou, situaci navíc provázela pandemie koronaviru. Přesto sestřičky a lékaři neztráceli úsměvy a optimismus, dodávali mi odvahu a naději, vycházeli mi vstříc, co nejvíc to situace umožňovala, a byli vždy ochotní mi pomoci. Díky péči a podpoře personálu U Apolináře jsou téměř zapomenuty veškeré obavy a strach a nyní se můžeme doma všichni společně radovat z usměvavého a veselého miminka.
Mé největší poděkování je směřováno především na oddělení rizikového těhotenství a následně na neonatologii na oddělení IMP3. Bylo neskutečné sledovat, s jakou láskou a pečlivostí se zde starají o miminka a jaké péče se zde dostalo Adámkovi. Nesmím zapomenout ani na rehabilitační sestry, sanitářky i uklízečky, kterým také děkuji za jejich péči. V neposlední řadě patří mé velké díky laktačním poradkyním, protože jejich zásluhou jsem mohla z porodnice odcházet s plně kojeným Adámkem. Je neuvěřitelné, jaká spousta úžasných lidí se sešla na jednom místě.
Já a moje rodina upřímně děkujeme všem zaměstnancům Gynekologicko-porodnické kliniky Všeobecné fakultní nemocnice v Praze za profesionální přístup a za veškerou péči a energii, kterou věnovali mně i synovi, za úsměvy i povzbuzení v náročných chvílích. Jsem neskutečně vděčná, že díky té nejlepší péči, které se mi dostalo spolu se vstřícným a lidským přístupem personálu, jsme mohli loni poprvé zakusit krásné a pohodové Vánoce už jako čtyřčlenná rodina. I na dále si užíváme nádherné chvíle a těšíme se na další a další společné okamžiky, které nás čekají.

Ještě jednou díky!

Michaela Pokorná

Poděkování na Dermatovenerologickou kliniku

… Ráda bych touto cestou poděkovala paní doktorce Havlínové a paní doktorce Řandové, které se mě ujaly, když se mi ve službě objevily kožní komplikace spojené s používáním respirátoru: nepříjemná svědivá vyrážka, která byla službu od služby horší…
Paní doktorka mě zaléčila a moc si vážím jejího laskavého přístupu a ochoty, která nebude podle mě daná jen tím, že jsem zdravotník.
Přeji hodně zdraví a nadále dobrý tým!

V. Křížová, sestra plicní JIP

Poděkování 1. klinice TRN (prof. Jiřímu Homolkovi, DrSc.)

Vážený pane profesore,

dovolte mi, abych Vám alespoň touto cestou hrozně moc poděkovala za péči, kterou jste mi s Vaším kolektivem věnovali. Vám děkuji, že jste si našel minulou středu čas a přišel se na mě podívat a zajímal se o můj stav. Je to něco, co pacientovi v jeho situaci velmi pomůže…
Děkuji moc za profesionální přístup lékařům Dr. Hromkovi a Dr. Liškové a dalším, jejichž jména neznám… Děkuji mému andělu strážnému Alence Břízové… mladičké sestře, která se na svoji dráhu vydala po škole na podzim minulého roku… Je plná síly, energie, odhodlání, a hlavně dobré víry pomoci… Byla to ona, která mě přijímala a starala se o mě v mých nejtěžších chvílích v úterý, když jsem nastoupila… Odcházela se slovy, že se na mě těší o víkendu… A ano… Úžasné starání pokračovalo… Samozřejmě všechny další sestřičky… Všechny mají můj obrovský respekt k jejich nasazení…
Dále chci moc poděkovat za rehabilitace… další obrovská úleva. Jindřiška Hálková je další anděl…

Všem Vám moc a moc držím palce. Děláte úžasnou práci, a hlavně motivujete a vedete krásně lidi… Vždy je to o šéfovi, jak se ke svým lidem chová a jakou energii jim předává a jak je motivuje… Přeji hodně síly a energie… potřebujeme Vás.

Děkuji moc a moc,

Zuzana Nagyová,
vděčná pacientka z pokoje č. 7 hospitalizovaná od 23. 2. do 1. 3. 2021