Jaké bude letos vánoční a silvestrovské menu pro pacienty a zaměstnance VFN?

Odpovídá Petr Slivoně, šéfkuchař VFN

Letošní rok bude vánoční menu pro pacienty i zaměstnance tradiční, tedy rybí polévka s krutony a smažená ryba. Filé pro pacienty a kapr pro zaměstnance, vše s tradičním bramborovým salátem.
Na Silvestra to pro zaměstnance bude už větší odvaz. Připravujeme farmářskou kotletu se směsí restované cibule, slaniny a klobásy. Pečenou kotletu bez kosti poklademe směsí a posypeme balkánským sýrem a eidamem. Letos nám vychází silvestr na neděli, takže tuto parádu pěkně zapečeme a budeme podávat se šťouchaným bramborem a šťávou. Ve všední den a vlastně po celý rok nemáme šanci tento druh úpravy zvládnout vzhledem k náročnosti na vybavení a k počtu porcí. Dokážeme připravit maximálně 100 porcí, proto si to o silvestru můžeme dopřát, lidí ve službě nebude tolik.

A můj osobní tip na vánoční tabuli? Jedeme k rodičům mojí manželky, kde plánuji nic nevařit, užívat si svátků a nechat se opečovávat 😊.

Ale přece jenom zaměstnancům jeden tip dám spolu s přáním krásných, klidných a pohodových svátků a ještě lepším novým rokem!

Pochutnejte si:

Gravlax z lososa: Gravlax z lososa s červenou řepou | Recept od Gusto Academy