VFN čeká revoluce v parkovacím systému

V letošním roce čeká naši nemocnici proměna parkovacího systému. Technický úsek zmapoval aktuální situaci, připravil nové parkovací karty a chystá zcela nový vjezdový systém.

 „Při rešerši aktuální situace se ukázalo, že se současný stav zneužívá, spousta parkovacích karet již není platná a jejich množství je mnohonásobně vyšší než počet parkovacích stání. Areály jsme zmapovali a s jednotlivými klinikami jsme se dohodli na počtu karet a konkrétních osobách, které by měly mít na parkování nárok. Během února chceme všechny vydané karty i tágy stáhnout a začneme rozdávat nové. V březnu by již současné karty neměly platit,“ uvedl náměstek ředitele pro techniku a provoz Jiří Pala, pod jehož vedením prochází technický úsek v posledních měsících velkými změnami. Jedním z hlavních úkolů bylo vytvořit právě nový funkční parkovací systém.

Technický úsek již stanovil novou směrnici, připravil celkem šest druhů nových parkovacích karet a počítá s rozšířením parkovacích míst v areálu Psychiatrické kliniky. Vznikne zde zhruba 40 až 50 nových míst. Areál psychiatrie bude fungovat jako P+R parkoviště pro všechny řidiče s kartou, kterým se jinde nepodařilo zaparkovat. Celkem bude mít VFN pro své zaměstnance k dispozici zhruba 500 míst. Přenosné karty zcela skončí a asi stovka parkovacích stání bude vyhrazena na jméno. Vyhrazená stání budou však nově zpoplatněna.

Ve spolupráci s IT oddělením vznikne také nový vjezdový systém. „Máme v plánu vyměnit kompletně vjezdové brány. Tam, kde v současnosti nejsou vůbec, je doplníme. V poslední fázi bychom je navíc rádi osázeli kamerovým systém, který dokáže rozpoznat SPZ nebo třeba sanitku. Pokud vše půjde dobře, rádi bychom všechno stihli do konce letošního roku,“ dodal náměstek Jiří Pala s tím, že ve hře je i mobilní aplikace, která bude mapovat obsazenost areálů.

Zlatá karta

Povolení zaparkovat ve všech areálech nemocnice a v místech vyhrazených pro VFN Městskou částí Praha 2 (parkování podél nemocnice od hlavního vjezdu k prvnímu přechodu pro chodce směrem k Faustovu domu a podél III. interní kliniky).

Modrá karta

Povolení parkovat v horní části hlavního areálu, v areálu Psychiatrické kliniky a v místech vyhrazených pro VFN Městskou částí Praha 2 (parkování podél nemocnice od hlavního vjezdu k prvnímu přechodu pro chodce směrem k Faustovu domu a podél III. interní kliniky).

Červená karta

Povolení parkovat v areálu Psychiatrické kliniky, v areálu Gynekologicko – porodnické kliniky a v malých areálech (neurologie, urologie, foniatrie, Klinika pracovního lékařství Na Bojišti, KPDMP) a dále v místech vyhrazených pro VFN Městskou částí Praha 2 (parkování podél nemocnice od hlavního vjezdu k prvnímu přechodu pro chodce směrem k Faustovu domu, podél III. interní kliniky a v ulici Albertov).

Zelená karta

Povolení parkovat ve spodní části hlavního areálu, v areálu Psychiatrické kliniky a v místech vyhrazených pro VFN Městskou částí Praha 2 (parkování podél nemocnice od hlavního vjezdu k prvnímu přechodu pro chodce směrem k Faustovu domu a podél III. interní kliniky).

Bílá karta s modrým potiskem

Povolení parkovat před Fakultní poliklinikou, v areálu Psychiatrické kliniky a dále v místech vyhrazených pro VFN Městskou částí Praha 2 (parkování podél nemocnice od hlavního vjezdu k prvnímu přechodu pro chodce směrem k Faustovu domu, podél III. interní kliniky).

Bílá karta s fialovým potiskem

Povolení pro vybrané externí firmy.