Vozový park VFN doplnil traktor

Uveze osm tun materiálu, utáhne vlek o váze až patnáct tun a zrychlí, usnadní a zpříjemní práci zaměstnancům technicko-provozního úseku naší nemocnice. Traktor doplnil vozový park VFN v polovině dubna a zdarma nám jej věnovala akciová společnost Promedica Praha.

„S myšlenkou pořídit traktor jsem přišel zhruba před rokem a půl, kdy jsme si spoustu věcí začali zařizovat sami bez pomoci externích firem. Museli jsme si však stále půjčovat různé stroje, jako je nakladač nebo nákladní vozidlo pro dovoz kamení, a další techniku. Přišlo mi to neefektivní a neekonomické. Jsem proto rád, že se nám nakonec traktor pro nemocnici podařilo získat. Pro potřeby našeho úseku jde o naprosto výjimečného pracovníka, který našim zaměstnancům výrazně usnadní práci. Chtěl bych poděkovat firmě Promedica Praha, která nám stroj včetně příslušenství pořídila, a zároveň naší obchodní náměstkyni Ing. Martině Podešťové, jež v jednáních sehrála klíčovou roli,“ uvedl náměstek ředitele pro techniku a provoz Jiří Pala.

Traktor značky CLAAS, typ 310 CX patří do střední třídy zemědělských strojů a disponuje výkonem 100 koní a je ve verzi 4×4. Je vybaven čelním nakladačem s nakládací lžící a paletovými vidlemi. Díky příslušenství lze traktor dále upravovat nebo na něj zavěsit spoustu dalších užitečných pomocníků. Nechybí mu ani sklápěcí vlečka, která uveze 8 tun materiálu všeho druhu. Stroj dokáže utáhnout vlek o váze až 15 tun. „Díky traktoru můžeme zároveň táhnout mobilní náhradní zdroj elektrické energie, tzv. dieselagregát, o váze 6 tun a výkonu 450 kVA, který můžeme přemístit v rámci VFN do jedné hodiny kamkoliv, a jsme tím pádem naprosto soběstační, flexibilní a nepotřebujeme pomoc externí firmy. Ušetříme tak nemalé peníze,“ dodal Jiří Pala.