Z dopisů našich pacientů…

Ráda bych moc poděkovala za skvělou péči celého personálu 4. interní kliniky, oddělení B ve 2. patře. Všichni byli velice obětaví a neskutečně laskaví. Moc děkuji panu doktorovi Hlušičkovi za pomoc v léčbě.

S pozdravem
Markéta Myslivečková, Praha 9

… Vážený personále gynekologické kliniky U Apolináře,

před rokem jsem k vám přišla jako nešťastná žena, která chtěla udělat maximum, aby fungovala jako zdravá žena a mohla mít aspoň jedno děťátko. A odcházela jsem od vás úplně zdravá, a to po fyzické i psychické stránce. Než jsem se dostala k vám, byla naše snaha s manželem o potomka marná. Celých pět let jsme se trápili a hledali příčiny, proč to nejde. Až po dvou nezdařených IVF, kdy už jsem nechtěla, aby mé tělo zaplavovaly léky, hormony a jiná chemie, protože to mému organismu neprospívalo, a to doslova, jsem objevila vás. Byli jsme s manželem smíření, že mít děťátko nikdy nebudeme. Ale oba jsme chtěli, abych fungovala jako zdravá žena, a především vyčistila své tělo. Hormony se mnou zatočily tak, že jsem zhubla na 45 kilo a pro velikou bolest se s manželem ani nemohla milovat. Připadala jsem si k ničemu.

Díky vám se to povedlo! Děkuji veškerému personálu, který byl vždycky empatický, dobře poradil, a nic nebyl problém. Paní doktorce Hruškové, která mi po operaci šla sdělit informace. Sice jsem byla ještě omámená anestezií, ale její vřelá slova hřála na srdci i duši. Řekla mi: „Nemusíte se bát, operace dopadla dobře a děti mít budete. Každá žena, která má dělohu, může mít děti a vy tam máte všechno.“ Těmito slovy mě naprosto vyléčila.

Od té doby jsem život viděla jinak, změnily se mi hodnoty, a především náhled na sebe samu… Přes informace v reprodukčním centru, že vlastní děti kvůli řadě problémů mít nikdy nebudu, nenechali jsme se s manželem otrávit, řekli jsme si, že Apolinář je TOP a reprodukční centrum už nikdy nechceme vidět.

Uběhlo půl roku a já i z prošlého testu zjistila, že jsem asi těhotná. No nevěřila jsem tomu, ani manžel 😊. Za 14 dní mi to potvrdil pan doktor. Takže, vážený týme z Apolináře! Posílám obrovské díky, tento zázrak dokázala vaše skvělá práce a přístup, který vedete. Tato klinika má díky vám bezkonkurenční prestiž, a to již mnoho let. Vaše povolání má smysl, a i když se objeví těžké chvíle a máte pocit, že byste s tím nejradši praštili, jsme tu my pacienti, kteří jsou vám nesmírně vděční a chtějí, abyste pomáhali i nadále…

Veronika Ramba

Vážení,

v roce 2017 jsem se jako chodec stal vlastní vinou obětí těžké automobilové nehody a mohu děkovat Bohu, že jsem ještě mezi živými. Prodělal jsem mnoho operativních zákroků a řada mě jich ještě čeká. Kvůli velmi bolestivé neuropatické deformaci PDK jsem v péči ambulance bolesti. Zde mi již mnoho let podávají různá anodyna, nejčastěji transdermální formou, proto chodím čas od času na dobrovolnou detoxikaci, aby se u mě snížila tolerance vůči opioidům a já pak byl zase nějakou dobu schopen žít svůj vlastní život…

Byl jsem hospitalizován na detoxikační jednotce, jež je součástí, ale především pak neskonale velkou pýchou kliniky adiktologie VFN a 1. LF UK. Chtěl bych poděkovat za profesionální a zároveň, v dnešní době již velmi vzácný empatický přístup vašich zaměstnanců. Počínaje, a to bez rozdílu, personálem pomocným, středním až po personál lékařský.

MUDr. Barbora Košudová je skutečným klenotem vaší adiktologie. Rád bych však pochválil celý váš tým a vzhledem k množství mých hospitalizací, které mám již za sebou, věřte mi, mám z čeho vybírat a s čím srovnávat… Ode mne máte 100 bodů ze 100.

Mnohokrát vám děkuji.
Mgr. Drahomír Neu