VFN otevřela ordinaci dětského lékaře pro děti z Ukrajiny

Ordinaci praktického lékaře pro dětské pacienty a dorost z Ukrajiny otevřela VFN 5. září 2022 na Klinice pediatrie a dědičných poruch metabolismu (KPDPM) v ulici Ke Karlovu, a to v budově E1 v přízemí.

Lékaři zde od pondělí do pátku poskytují léčebnou a preventivní péči dětem od novorozeneckého věku do 19 let, zajišťují akutní vyšetření nemocných dětí, kontroly, preventivní prohlídky, očkování, základní laboratorní vyšetření i odběry. Na vstupní prohlídku je nutné s sebou přinést veškerou dostupnou zdravotní dokumentaci pacienta včetně dokladu o očkování.

„Je třeba péči o ukrajinské děti v ČR rozprostřít a my víme, že naše ambulance pomůže v přeplněné Praze mnoha rodinám. V naší nemocnici zajišťujeme nejen akutní, ale od září i dlouhodobou péči o dětské pacienty. V ambulanci je přítomný ukrajinsky hovořící administrativní pracovník, komunikace v ukrajinštině je možná také po telefonu nebo e-mailem,“ uvedla náměstkyně pro nelékařská zdravotnická povolání Mgr. Dita Svobodová, Ph.D., MHA.

Objednat se lze telefonicky na čísle 22496 7639 nebo e-mailem pldd-ua@vfn.cz Převážná většina služeb je hrazena z veřejného zdravotního pojištění. Rodiče hradí některá nepovinná očkování a vyžádanou zdravotní péči.