Co přejete zaměstnancům a naší nemocnici v roce 2023?

Začátek roku svádí nejen k bilancování, předsevzetím, ale hlavně přáním nejbližším a přátelům. Na to, co by popřáli kolegům, se kterými tráví každý den spousty času a „své“ nemocnici, jsme se zeptali napříč klinikami a dalšími pracovišti VFN.

prof. MUDr. Michal Kršek, CSc., MBA

přednosta, III. interní klinika VFN a 1. LF UK

Všeobecné fakultní nemocnici do nového roku přeji, aby byla stále naší přední nemocnicí, udávala směr nejen české, ale i evropské a světové medicíně nejméně v takové míře jako doposud. Dále jí přeji, aby se dařilo ji neustále rozvíjet a modernizovat. Zaměstnancům VFN pak přeji hodně štěstí a spokojenosti a také to, aby i nadále VFN byla pro ně top pracovištěm, kde se jim dobře pracuje a kde se dobře cítí. Pacientům pak, aby pro ně nemocnice byla bezpečným a přívětivým přístavem, kam se vždy rádi a s důvěrou vracejí, když potřebují její pomoc.

Bc. Kateřina Řezáčová

vrchní sestra, ORL

Za sebe bych chtěla poděkovat všem svým kolegům a kolegyním za vstřícnost a ochotu, s kterou jsme byli schopni udržet v chodu ORL oddělení.
Moc bych si přála, aby dobré vztahy, soudržnost a důvěra, kterou mezi s sebou máme, nám zůstaly a vykročili jsme do roku 2023 pravou nohou.
Nemocnici přeji, aby mohla fungovat bez komplikací, které jí mění a nastavuje současná světová situace.

prof. MUDr. Aleš Linhart, DrSc. 

přednosta, II. interní klinika VFN a 1. LF UK

Všem zaměstnancům VFN bych moc přál, aby se ve zdraví, v klidu a v atmosféře kolegiálních a přátelských vztahů mohli dál starat o naše nemocné a dohromady dělat medicínu na té nejvyšší úrovni. Nemocnici bych pak ze srdce přál realizaci všech zamýšlených investic, modernizací a vylepšení, které k naší práci potřebujeme jak dnes, tak i do budoucna.

doc. MUDr. Lukáš Zlatohlávek, Ph.D. 

vedoucí lékař, III. interní klinika VFN a 1. LF UK

Nemocnici bych přál personální a ekonomickou stabilitu a současné medicínské a vědecké prvenství, postupy a trendy posunout zase o kousek dál.

A zaměstnancům samozřejmě hodně zdraví, štěstí a spokojenost.

MUDr. Daniela Dušková, Ph.D.

primář, Fakultní transfuzní oddělení VFN

Zaměstnancům VFN přeji v první řadě pevné zdraví, chuť do života, ale i do práce 😊, dostatek životního optimismu a síly k překonávání všech nástrah a překážek. Všeobecné fakultní nemocnici pak přeji na oplátku dostatek spokojených a kvalifikovaných zaměstnanců, kterým záleží na tom, aby se jejich obor rozvíjel a spolu s tím byla pro pacienty zajištěna ta nejlepší dostupná léčebná péče.

Ať se nám rok 2023 vydaří!

MUDr. Michal Šotola

primář, I. klinika tuberkulózy a respiračních nemocí

V roce 2023 bych jako pneumolog popřál všem v naší nemocnici a celé naší zemi moře čistého vzduchu. Ať spolu s čistým ovzduším dojde k tolik potřebnému průvanu v našich životech a všude kolem nás zavládne příjemná atmosféra plná vzájemné úcty a důvěry.

Mgr. Petra Camprová

vrchní sestra, I. chirurgická klinika VFN a 1. LF UK

Těch přání by byla spousta, ale tím nejvroucnějším je, aby se za svou celoroční dřinu a tvrdou práci dočkali úcty a určitého ocenění od veřejnosti. Celý rok 2022 byli zaměstnanci těžce zkoušeni zdravotní krizí zapříčiněnou pandemií covid-19, někteří přišli o své blízké, některým přinesla tato pandemie velké zdravotní potíže a na většině se podepsala psychicky. Přála bych jim proto také dostatek víry v to, že odvádějí dobrou práci. I když se mnohdy stane, že se k nim pacienti nechovají hezky, většina je těch, kteří je považují za opravdové hrdiny. Hrdiny, kteří se ze všech sil snaží, stůj co stůj, zachránit každý lidský život. Přeji jim co nejméně pacientů, hodně síly a trpělivosti, možnost trávit co nejvíce času se svými blízkými. Přeji jim, aby celý příští rok zvládli v únosnějším pracovním nasazení a s nimi aby to zvládly i jejich rodiny.

„Užívejte si maličkosti v životě, jednoho dne se můžete ohlédnout zpět a uvědomit si, že to byly velké věci.“  Robert Breault

prof. MUDr. Zdeněk Krška, DrSc.

přednosta, I. chirurgická klinika VFN a 1. LF UK

Především nejen zaměstnancům, ale i jejich rodinám bych rád popřál hodně zdraví, protože si ho jako zdravotníci umíme skutečně vážit. Dále přeji všem pohodu a v neposlední řadě i chuť do práce, která jako jedna z mála lidských činností má smysl.

doc. MUDr. Yvona Angerová, Ph.D., MBA

přednosta, Klinika rehabilitačního lékařství VFN a 1. LF UK

Zaměstnancům VFN bych chtěla popřát hodně štěstí, radosti a spokojenosti. Přála bych jim, aby chodili do práce rádi a aby si ve svém volnu dokázali udělat čas sami na sebe a své blízké.

Nemocnici bych chtěla popřát, aby se dočkala co nejvyšších investic do svého vzhledu a vybavení, tak aby mohla dlouhodobě důstojně sloužit svým pacientům a patřila ke špičkovým zařízením v ČR.

Mgr. Petra Králová

vrchní sestra, IV. interní klinika VFN a 1. LF UK

Vážené kolegyně a kolegové, přeji vám do nového roku hlavně pevné zdraví, pohodu a spokojenost v pracovním i osobním životě.

Nemocnici bych chtěla popřát především dostatek kvalitního personálu a mnoho spokojených pacientů.