Naše nemocnice je letos stále v pohybu

Akce Kulový blesk, o které jsme už psali, pokračuje, a ještě dlouho ve VFN pokračovat bude. Co se v současné době stěhuje, vyklízí, uklízí a připravuje k rekonstrukci a kdo za vším stojí, jsme se zeptali vedoucí provozního odboru Technicko-provozního úseku VFN, Mgr. Anny Mottlové Malinové

„Naše činnost nad rámec běžné agendy provozního odboru zahrnuje různé činnosti: začali jsme víc spolupracovat na přípravě velkých stavebních akcích realizovaných ve VFN. To znamená komunikaci s klinikami, kterých se daná akce týká, produkci a realizaci stěhovacích a přípravných prací. Podle časového harmonogramu hlídáme, kdo se kam bude stěhovat a fyzicky vyklízíme prostory, likvidujeme nepotřebné předměty, zajišťujeme přesuny, demontáž a následně montáž nábytku, uložení vybavení, které lze ještě využít,“ vysvětluje Mgr. Mottlová a pokračuje: „Zajišťujeme stěhovací firmy, kontejnery pro vyklízení i jejich odvoz. V průběhu letošního roku, tedy vlastně čtyř měsíců, jsme zvládli vyklidit a připravit prostory na geriatrii pro část Dermatovenerologické kliniky, část vybavení z Geriatrické kliniky VFN, které není v současné době potřeba, jsme převezli na Strahov. Metabolickou jednotku III. interny jsme přestěhovali na dermatologii a pokračujeme. Obnáší to zapojení všech našich profesí od instalatérů při odpojování přívodů přes elektrikáře, zámečníky až po truhláře. S vyklízením pomáhá i pan Rašín a pracovníci správy a údržby ploch a zeleně.

Další část: Laboratoře na III. interně a urologie
Aktuálně jsme vyklidili laboratoře na III. interní klinice, demontovali jsme velkou část nábytku. Museli jsme odpojit velké množství staré techniky, mrazáků, naši kolegové rozřezávali přístroje a vybavení. S klinikami spolupracujeme celou dobu bez problémů. Lví podíl na všech akcích má paní Vladimíra Ulrichová, vedoucí Oddělení správy areálů VFN. Pokračovat budeme v budově B v suterénu – v prostorách infuzních roztoků.

Aktuálně přesouváme část provozu urologie
V květnu se na měsíc kompletně uzavírá urologická klinika. Pro náš odbor to znamená zajistit přesun části oddělení v rámci pracovišť VFN na dobu nezbytnou pro provedení stavebních prací. To je opět na bedrech paní Ulrichové a pana Římovského jako správce DAKu. Na velmi krátkou dobu se zde umístí část lůžkového oddělení urologické kliniky.

Vyklízení: Externí firma, ale i naši pracovníci
Přesuny a vyklízení prostor znamená velké množství likvidací. To známe všichni. Vyřazených nepoužívaných předmětů se najde nespočet. Tím víc to platí o desetiletí používaných kancelářích, laboratořích, skladech. Provozní úsek už objednal množství kontejnerů na tento odpad, a kromě externí vyklízecí firmy je naplnil i Jan Rašín a jeho tým, odvoz zajišťuje naše autodoprava spolu s profesionální firmou. Pracujeme s instalatéry, elektrikáři, zámečníky, truhláři. V místech, kde probíhalo stěhování v rámci Kulového blesku, měli hodně práce i zedníci a malíři. Prostě v těchto akcích jsou zapojena téměř všechna řemesla. Nezbytná je ale v každém případě úzká spolupráce s klinikami a pracovišti, která se přesouvají nebo uzavírají. Bez té bychom se v naší činnosti neobešli,“ zakončuje Anna Mottlová Malinová.