Studenti kladně hodnotí praxe ve VFN

Naše nemocnice umožňuje absolvování odborných praxí studentům zdravotnických a příbuzných oborů ze středních, vyšších odborných a vysokých škol. Podle informací, které nám poskytl koordinační pracovník Kamo Asatryan, za loňský rok na našich klinikách proběhlo 3561 stáží a praxí, které absolvovalo 1303 studentů nelékařských zdravotních profesí a ošetřovatelství. Dohromady bylo zaevidováno úctyhodných 119 211 studento-hodin.

Nejvíce stáží a praxí proběhlo na I. chirurgické klinice, kde počet hodin praxe dosáhl 11 168, dále to bylo na klinice pediatrie a dědičných poruch metabolismu (9 168 hodin praxe), třetí nejvytíženější klinikou byla neurologie (8 960 hodin). Následovaly psychiatrická klinika, IV. interní klinika, III. a I. interní klinika.

Vstřícnost a užitečnost

Po absolvování praxe studenti vyplňují dotazník, v němž hodnotí svoji praxi ve VFN. Vybrali jsme několik hodnocení:

  • Na interním oddělení se nám věnovaly všechny sestry na 100 % a je to jedno z nejlepších oddělení, na kterém jsem kdy byla. Na dětském oddělení byla báječná mentorka Mgr. Martina Srpová.
  • Chtěl bych velice pochválit staniční sestry Bc. Vladislavu Krátkou, Mgr. Zuzanu Pražákovou, Bc. Lenku Vaňkovou, Mgr. Romanu Pucholtovou, Petru Hejnou a Hanu Sedlákovou. Líbilo se mi na všech pracovištích, perfektně se o mě starali, vycházeli mi vstříc a práce mě bavila. Měl jsem možnost se na cokoliv ptát, zkoušet a vidět. Nejvíce mne oslovilo oddělení KARIM, kam bych chtěl nastoupit po ukončení školy.
  • Praxi jsem absolvovala v laboratoři genetiky a molekulární biologie. Všichni zde byli moc milí, vysvětlili vše, co jsem chtěla vědět. Pro mě velmi příjemná praxe.
  • Úžasný personál, snaha o poznání dalších transfúzních stanovišť. Měl jsem tu možnost se podívat i na odběrový výjezd a do laboratoře na Zbraslav. Tímto bych chtěl ještě jednou poděkovat celému transfúznímu oddělení, za možnosti, které mi byly poskytnuty. Bylo to opravdu zajímavé a určitě bych tuto zkušenost doporučil. Ještě jednou děkuji.
  • Paní vrchní sestra na gynekologii je skvělá, nechala mi vybrat si oddělení dle zájmu i časově mi vyšla vstříc. Na daném oddělení jsem spolupracovala se sestřičkami, které byly na mě milé a umožnily mi i jít se podívat na sály. Zde musím vyzdvihnout hlavně anesteziologickou sestru, která byla ochotná a vysvětlila, jak to na sále vůbec funguje. Ukázala mi různé pomůcky, které tam používají.
  • Nejvíce si cením ochotu ze strany zaměstnanců, ať už se jednalo o lékaře či další zdravotníky, kteří vše rádi vysvětlí a zodpoví veškeré dotazy. Také koordinátor praxe věnoval maximum energie tomu, abychom mohli více zažít a naše působení na praxích bylo zpříjemněno.