Do práce na kole! Zapojte se do výzvy

Vyměnit alespoň na měsíc auto za kolo, koloběžku nebo chůzi, a prospět tak životnímu prostředí i vlastnímu tělu. Takový je cíl celostátní kampaně Do práce na kole. Do projektu se tradičně zapojila i naše nemocnice a všem zaměstnancům, kteří se zaregistrují, uhradí celé startovné. Tak neváhejte!

Do práce na kole je každoroční celorepubliková výzva. K jejímu přijetí stačí sestavit tým o 2 až 5 lidech, zaregistrovat se (každý soutěžící zvlášť) a během května pak co nejpravidelněji jezdit do práce a z práce na kole, koloběžce, skejtu, vozíčku, anebo chodit pěšky či běhat. Udržíte si formu, posílíte imunitu a třeba právě VFN vyhraje.

Do loňské akce se zapojilo přes 25 600 lidí z 2 500 firem a 52 pořadatelských měst. Ti společně urazili téměř více než 5 700 000 km, a ušetřili tak 739 tun CO2 ve srovnání se stejnou vzdáleností překonanou autem. Poměr cyklocest a pěších cest byl vyrovnanější než v minulosti, do systému účastníci a účastnice zaznamenali 388 tisíc cest na kole a přes 308 tisíc cest pěšky. Kromě Prahy se do akce zapojilo i 51 dalších měst napříč republikou.

Jak se do květnové výzvy zaregistrovat?

Zaregistrujte se na webu www.dopracenakole.cz, zaškrtněte možnost „Účastnický poplatek mi platí zaměstnavatel“ a nezapomeňte uvést do formuláře společnost Všeobecná fakultní nemocnice v Praze. Přidejte se do již vytvořených týmů nebo zapište úplně nový. Startovné již nechte na nás. 

Při registraci prosím opravdu dávejte pozor, abyste se registrovali pod společnosti Všeobecná fakultní nemocnice v Praze. Jinak vám nejsme schopni proplatit startovné.  

Všichni účastníci a účastnice výzvy dostanou trička z biobavlny, nebo praktické nákrčníky – obojí s originálním potiskem Do práce na kole.

Veškerá pravidla květnové výzvy naleznete zde: Pravidla Květnové výzvy Do práce na kole 2024 – Do práce na kole (dopracenakole.cz)