Z dopisů našich pacientů…

Poděkování na kliniku nefrologie, adresované řediteli nemocnice prof. Davidu Feltlovi

(přepis dopisu)

Vážený pane řediteli,
pevně doufám, že si ve Vašem pracovním programu najdete chvíli, abyste si přečetl tento dopis. Máte nesmírné štěstí pracovat s bohy a anděly. Vaši lékaři – bohové a sestry – andělé jsou lidé na svém místě. Vaši bohové a andělé dělají zázraky. Jejich nasazení je až neuvěřitelné. Jsou empatičtí, plni pochopení, dokáží se vcítit do pocitů pacientů, a hlavně zachraňují životy. Jsou nesmírně trpěliví. Práce sester je opravdu těžká, nikdy jsem neviděla ani náznak neochoty. Musím pochválit bohy a anděly z Oddělení akutní medicíny z budovy A 10 E a A13 F. Staniční sestra má velké štěstí, všechno klape jako na drátkách, nejspíš je dobrá manažerka. Pane řediteli, pozorně si prohlédněte sestry, určitě uvidíte pod oblečením vykukovat křídla.

Vaše nemocnice má fantastickou pověst mezi lidmi, má pověst jako nejlepší nemocnice. Věřím, že se pokusíte tyto lidi nějakým způsobem odměnit. Moc se přimlouvám. Vážený pane řediteli, kdo může říci, že má za zaměstnance bohy a anděly? Vy, a můžete být na své zaměstnance pyšný a hrdý.

Děkuji za Váš čas.

S pozdravem Vlasta Langweilová

Adresováno na vedení oční kliniky

Dobrý den,
jsem léta pacientkou na Oční klinice VFN na oddělení pro diabetiky. Prodělala jsem lasery i výměnu čoček, a tak bych se ráda vyjádřila k práci vašeho personálu, je opravdu profesionální. Zvlášť bych chtěla vyzdvihnout MUDr. Jaroslavu Jandusovou a její zdravotní sestru Zuzanu Hanákovou. Jejich péči využívám nejčastěji a chválím je. Jsou ochotné, usměvavé, trpělivě vás vyslechnou, vysvětlí i poradí. Jen více takových profesionálů.

Přeji krásný den.


Mocková Zuzana, nar. v roce 1950

Krásný den,
v pátek 26. 7. 2024 jsem dopoledne navštívil vaši oční kliniku a byl jsem velice mile překvapen, jak to tam pěkně fungovalo. Recepce super, rychlé jednání a v ordinaci sestry příjemné. A MUDr. Kabešová byla úžasně usměvavě milá, s laskavým přístupem k mému problému. Jsem moc rád, že na klinice máte takový parádní personál a že jsem si vybral správnou nemocnici – jen tak dále.

Ať se daří a fajn slunné dny!

Spokojený pacient
Adamčík Luboš, Praha 9

Poděkování pacientky hospitalizované na oční klinice

 

Poděkování na I. chirurgickou kliniku, traumatologická ambulance

Dobrý deň, 
touto cestou by som chcela vyjadriť poďakovanie za mimoriadnu starostlivosť, ochotu a ľudský prístup, s ktorým som sa stretla pri mojom ošetrení dňa 21. 6. 2024 na I. chirugickej klinike v ambulancii traumatologie u p. MUDr. Pacíka. Doktor Pacík a zdravotná sestra Veselá vynikajú profesionalitou, ktorú však dokážu spojit s milým a srdečným prístupom ku pacientovi. Bola som ohľaduplno ošetrená, všetko mi bolo zmysluplno vysvetlené a i napriek mojím zdravotným problémom som odcházala z ambulancie spokojná, kľudná a vďačná za perfektnú starostlivosť.

Ďakujem všetkým vo VFN, ktorý sa podieľali na mojom ošetrení.

Mária Škrabáková, 78 rokov

Poděkování na SPIN

Dobrý den,
dne 6. 8. 2024 odpoledne se mi udělalo zle. Musela jsem navštívit SPIN. Byl tam pan doktor MUDr. Jan Šefl. Velmi bych chtěla ocenit přístup, komunikaci, ochotu, respekt, trpělivost a léčebný náhled. Prosím, můžete ho pochválit za nemocnici. Děkuji!

Mgr. Kateřina Halfarová, LL.M.

Dobrý den,
chtěla bych vyjádřit svoji vděčnost MUDr. Šatnému a jeho sestřičce, kteří sloužili na příjmu večer 2. 8. 2024. Žiji v zahraničí a můj syn přivezl moji maminku Alenu Čermákovou s vysokým tlakem na příjem do vaší nemocnice, kde se jí dostalo mimořádné pozornosti a empatie ze strany lékaře i sestřičky. Maminka má 89 let, velmi se bránila jet večer do nemocnice, ale tento skvělý přístup ji naprosto dojal.

Velmi děkuji za vaši práci a pozornost ve vztahu k pacientům, máte moji hlubokou vděčnost.

Eva Úradníčková

Zdravím,
včera jsem byl u vás na SPINu. Bylo to po skoro pětihodinovém čekání u nejmenované nemocnice poblíž Želivského. Měl jsem nějaké střevní potíže, které provázela řekněme psychická slabost z úmrtí rodinného příslušníka. Chci moc poděkovat celému personálu, od recepční až po paní uklízečku. Sestřičky perfektní, po rozhovoru s jednou sestrou se mi opravdu ulevilo po psychické stránce. Pan doktor měl naprosto skvělý přístup, i když jsem se tam de facto nervově zhroutil. Dneska jsem se po 14 dnech konečně pořádné vyspal. Děkuji celému vašemu týmu. Děláte skvělou práci.

Marek Školník

Poděkování do ústavní lékárny

Poděkování na dermatovenerologickou kliniku

Vážení přátelé,
moje maminka Jitka Kutacová, 91 let, se potýkala měsíc s „něčím na noze“. Pomalu se to zhoršovalo, po měsíci řekl její lékař, že máme zavolat neurgentní sanitku. Maminka nechodí a sanitka ji odvezla k vám. Dnes je to čtvrtý den po vyšetřeni a diagnóze u vás a po předepsání masti. Noha maminky se zlepšuje bleskem, to se opravdu jindy nevidí.
Chceme vám s maminkou poděkovat. Víme, že lidé asi často píší, když si stěžují. Nevíme, jak často píší, když jsou s vámi spokojení.

Vaše péče je na 1* a my vám za to, co děláte nejen pro nás, ale i pro ostatní, kteří to potřebují – děkujeme! Děláte skvělou a užitečnou práci.

At jste zdraví a šťastní! 💙

Tomas, syn Jitky Kutacové

Adresováno týmu urologické kliniky

Vážení,
rád bych poděkoval za veškerou péči, kterou jste mi věnovali v letošních horkých srpnových dnech.  

Píši nejen jako lékař-onkolog, bývalý pedagog na 1. LF UK a současně ombudsman VFN, ale především jako pacient. Byl jsem pevně rozhodnutý odmítnout podrobnější diagnostiku a případnou další léčbu. Postoj ošetřujícího lékaře doc. MUDr. Čapouna byl však rozhodný, psychologicky přesvědčivý, téměř učebnicový. Dne 13. 8. 2024 jsem byl přijat na lůžkové oddělení vaší kliniky a následující den operován doc. MUDr. Čapounem. Krátký pobyt u vás na oddělení pod vedením prim. MUDr. Pešla byl zcela bezchybný. 

Dík patří celému oddělení, lékařům, zdravotním sestrám, pomocníkům, kteří mi pomohli překonat mé především psychické potíže v neskutečných vedrech. Přeji budoucím pacientům, aby byli podobně spokojeni, a vám nemocniční klimatizaci.

Ještě jednou děkuji!

 doc. MUDr. Bohuslav Konopásek