VFN otevřela klub pro onkologické pacienty. Najdete ho ve Fakultní poliklinice VFN

Onkologičtí pacienti mají nově možnost navštívit pacientský klub, kde najdou pomoc a oporu ve složité životní situaci. Máte vy nebo vaši blízcí otázky ohledně vaší onkologické diagnózy? Neváhejte se na nás obrátit!

Slavnostní otevření a první setkání Klubu pro onkologické pacienty proběhlo na konci září. Stojí za ním pacientky Onkologické kliniky 1. LF UK a VFN Olina a Petra, které ve spolupráci s přednostkou Kliniky paliativní medicíny 1. LF UK a VFN doc. Kateřinou Rusinovou vytvořily bezpečné a klidné místo, kam se pacienti mohou obrátit s dotazy ohledně své diagnózy, mohou sdílet svůj příběh a překonat tak strach z nové životní situace.  

Prostory klubu se nacházejí na poliklinice ve výukové místnosti Kliniky paliativní medicíny (budova C1 střed, 5. patro) a pacienti našich onkologických ambulancí tak získávají péči navíc ve stejné budově. Jedinečný projekt společně odstartovaly přestřižením pásky primářka onkologické kliniky MUDr. Martina Zimovjanová, Ph.D., přednostka kliniky paliativní medicíny doc. MUDr. MgA. Kateřina Rusinová, Ph.D., a vedoucí komunikace VFN Mgr. Marie Heřmánková.

Klub onkologických pacientů se schází jednou za 14 dní ve čtvrtek, a to v následujících termínech:

● čtvrtek 10. října 14:00 ‒ 16:00

● čtvrtek 24. října 14:00 ‒ 16:00

● čtvrtek 7. listopadu 14:00 ‒ 16:00

● čtvrtek 21. listopadu 14:00 ‒ 16:00

● čtvrtek 5. prosince 14:00 ‒ 16:00

● čtvrtek 19. prosince 14:00 ‒ 16:00

Více informací naleznete zde:

Klub onkologických pacientů – Onkologická klinika – Všeobecná fakultní nemocnice v Praze (vfn.cz)