V Kotvě jsme už naočkovali přes 27 tisíc lidí

Přes 27 tisíc lidí se již přišlo naočkovat do našeho nového centra v obchodním domě Kotva, které jsme z rozhodnutí Ministerstva zdravotnictví ČR otevřeli teprve v polovině prosince loňského roku. Největší zájem je jednoznačně o třetí posilovací dávku.

Dosavadní denní rekord padl v pátek 7. ledna, kdy nás navštívilo neuvěřitelných 1963 zájemců o vakcinaci. Očkujeme všechny věkové kategorie, dále také cizince a samoplátce. Největší zájem je nepochybně o třetí dávky, kterých naši zdravotníci aplikovali bezmála 26 tisíc. Nejčastěji k nám zavítali zájemci o očkování ve věku 40-49 let, 18 lidí bylo dokonce starších 100 let. Vzhledem k dostupné lokalitě v centru metropole nás vyhledávají běžně i cizinci. V lednu šlo nejčastěji o příchozí z Číny, Japonska, Ruska, Slovenska, Ukrajiny nebo USA.

„Vybudovat velkokapacitní očkovací centrum během jednoho týdne byla rozhodně výzva, ale myslím, že se s tím VFN popasovala se ctí. A pozitivní ohlasy ze strany veřejnosti to jen potvrzují. Velké poděkování patří všem, co se na vybudování centra od nuly v takto krátkém čase podíleli,“ uvedl Ing. Jan Hotmar z úseku léčebné péče.