Z dopisů našich pacientů…

K rukám MUDr. Ivana Pavlíka, MBA, MHA, náměstka pro léčebnou péči

Vážený pane doktore Pavlíku a další milí pracovníci VFN v Praze,
dovolte mi, abych tímto ocenil nadstandardní přístup vaší neurologické kliniky, kde jsem byl ve dnech 4. ‒ 9.  3. hospitalizován s těžkou periferní obrnou lícního nervu. Zejména bych chtěl za neuvěřitelnou péči poděkovat MUDr. Janě Maškové, Ph.D. Její naprostá profesionalita, nevídaná preciznost a zároveň lidský přístup z ní dle mého soudu činí lékařku, na kterou může být VFN skutečně hrdá. Vězte, že člověk, který byl v nemocnici hospitalizovaný poprvé za 33 let, přesně takový přístup, jaký předvedla doktorka Mašková, potřebuje a ocení. Dík ale patří i celé neurologické klinice a personálu lůžkového oddělení. Odvádějí neskutečnou práci.

Jsem přesvědčen, že není třeba psát jen stížnosti, ale že bychom se měli i chválit. Tak také činím.
S úctou a velkým díkem za vše
Mgr. Tomáš Bystrý

Adresováno MUDr. Janu Krupičkovi, PhD., primáři SPINu

Vážený pane primáři,
dovolte mi, abych Vám poděkovala za skvělou práci Vašeho oddělení. Přibližně před měsícem u Vás byla vyšetřena má maminka Věra Klímová. Velice mě to zpočátku vyděsilo a nutnost její návštěvy na urgentním příjmu mě traumatizovala. Byla jsem však velmi mile překvapena vstřícným a milým přijetím u všech Vašich zaměstnanců.
Nejvíce ale musím vzpomenout paní doktorku Foglarovou, která mě uklidnila svým vstřícným přístupem, profesionálním jednáním a obrovskou trpělivostí, s níž mi vše vysvětlila a zahájila léčbu. Jsem ráda, že jsou na Vaší klinice podmínky pro rozvoj a zaměstnávání mladých, dosud nevyhořelých lékařů, kteří se k pacientům chovají vlídně a s plným nasazením.
Prosím, vyřiďte paní doktorce a celému Vašemu týmu mé srdečné díky! Přeji Vám vše nejlepší do dalšího rozvoje kliniky.
Věra Fidlerová

Adresováno na Ústav nukleární medicíny

Dobrý den!
Rádi bychom poděkovali celému týmu zaměstnanců nukleární medicíny, kteří se starali o našeho syna Denise při vyšetření DMSA ledvin dne 28. 2.  Obávali jsme se, jak naše desetiměsíční dítě vše zvládne.  Vyšetření proběhlo naprosto skvěle. I přes pláč, nejen na jeho konci, byly jak paní doktorky, sestřičky, tak radiologické asistentky skvělé. Tak hodný a laskavý přístup jsme opravdu nečekali, zvlášť když jsme nebyli přímo na dětském pracovišti.
Už od „přijímací sesterny“ a poté zavedení do dětské čekárny jsme se ujistili, že to všechno zvládneme, a obavy,
s kterými jsme jeli do Prahy, tak opadly úplně. Následné seznámení s týmem během sběru anamnézy a při aplikaci kontrastní látky bylo velmi milé a empatické. S celým týmem jsme poté absolvovali i vyšetření. Moc děkujeme, velmi si vážíme jejich lidského přístupu i smyslu pro humor, který občas přes pláč nebyl slyšet. Přejeme nejen oddělení nukleární medicíny, ale také všem ve VFN hodně spokojených a uzdravených pacientů a také všem zaměstnancům dostatek sil, energie a vlastního zdraví.

Děkujeme, s pozdravem rodiče Denise
Mgr. Vendula Sibai a MUDr. Amír Sibai

Poděkování pro Odběrové centrum, Fakultní poliklinika VFN

Dobrý den,
dnes ráno (1. 3.) v 6,45 hod. jsem byla na poliklinice na Karlově náměstí na odběru krve u odběrového místa
č. 7. Kvůli dříve absolvovaným chemoterapiím mívám velmi často problémy při odběrech krve. Ovšem dnes jsem byla u sestřičky, která byla nejen velmi empatická, ale hlavně jsem odběr měla za sebou hned napoprvé, bez bolesti, ani jsem o tom „nevěděla“!!! Ráda bych ji touto cestou velmi pochválila ‒ je opravdu osobou na svém místě!

Můžete, prosím, této sestřičce za mě velice poděkovat?
S pozdravem a vděčností
Jaroslava Vondráčková