„Kytice od Snídaně“ udělaly radost našim sestrám

Tisíc růží doputovalo do nemocnice, aby udělalo radost našim sestrám. Vážíme si toho, že tento projekt pod názvem „Kytice od Snídaně!“ odstartovala televize Nova právě u nás.

Za tímto krásným projektem stojí nadace Nova pomáhá. Diváci televize byli vyzváni, aby posílali tipy, komu by bylo správné udělat radost a poděkovat mu za jeho zásluhy květinovým darem. Diváci navrhli nejen zdravotnický personál, ale i učitele, rodiče, prarodiče a další. Právě VFN se stala prvním místem, kam přijel televizní štáb a kde došlo na předání květin a poděkování sestrám za jejich péči a namáhavou práci.

„Díky projektu televize Nova jsme mohli obdarovat sestry, které se podílely na náročné akci ,kulový blesk ´ , a spolu s nimi i kolegyně z 1. chirurgické kliniky a gynekologicko-porodnické kliniky. Na další várku květin pro naše sestry z jiných pracovišť se můžeme těšit již 12. května, kdy v nemocnici oslavíme Mezinárodní den sester,“ uvedla Mgr. Dita Svobodová, Ph.D., MHA, náměstkyně pro nelékařská zdravotnická povolání.

S televizním štábem dorazil do naší nemocnice i moderátor pořadu Snídaně Aleš Lehký, který se v minulosti proslavil zejména působením v kapele Lunetic. Protože první zastávkou byla porodnice, zeptali jsme se na jeho osobní zážitky v tomto prostředí. „Jsem ze severu Čech, a proto moje žena rodila v Mostě. Přítomnost chlapa u porodu je docela těžká, protože tam toho moc nemůže udělat. Dokonce jsem se v jednu chvíli cítil jako viník za to, že ženě není dobře.  Když naše dítě přišlo na svět, byl to nádherný zážitek. Ale opět musím potvrdit, že pro mě dost náročný. Ženy jsou na tyto chvíle připravené, vědí, co mají dělat. My, muži, jsme jen diváci, trochu spíš na obtíž. Byl to pro mě velký zážitek! Myslím si, že moje přítomnost u porodu způsobila silnější spojení s naším dítětem, které je už dneska dvanáctiletým chlapcem,“ vzpomínal s dojetím Aleš Lehký. Potvrdil, že budova porodnice u Apolináře na něj působí kouzelně, má atmosféru, která dává lidem klidný a hezký pocit.