6. ročník Apolinářského běhu je za námi

Červnový závod pro zaměstnance VFN již tradičně pořádají lékaři a porodní asistentky z Gynekologicko-porodnické kliniky VFN. Ve svém nadšení a entuziasmu nepolevují, ani když je pod mrakem.

Apolinářský běh pořádáme už po šesté. Vždy to je pěkná akce, tak jsme se rozhodli, že v tom budeme pokračovat. Líbí se nám, že se sejdeme, zasportujeme si a zazávodíme. V jednotlivcích se vždy běží naplno a bereme to vážně. Máme tu ale i závod dvojic, kde se plní i úkoly − a to je ideální pro ty, kteří sport berou rekreačně a chtějí něco jiného než závodní běh,“ říká jeden z pořadatelů lékař Jan Přáda z gynekologicko-porodnické kliniky.

Já dělám na GPK od roku 1995 a chtěla jsem vymyslet něco, co bude spojovat lidi i mimo práci. Je skvělé, že i s minimem prostředků jde zorganizovat závod, který všechny baví a užijí si ho po všech stránkách. Zejména mám ráda doplňkový závod dvojic, který je hlavně o vzájemné spolupráci. Pokud se ti dva nedomluví, prostě nevyhrají, a to můžou být seberychlejší. A o tom to vlastně ve zdravotnictví je,“ doplňuje s úsměvem spoluorganizátorka závodu porodní asistentka Monika Nechybová.

Účastníkům i vítězům gratulujeme!