Po 17 letech se mění vrchní sestra na II. interní klinice kardiologie a angiologie

Neuvěřitelných 44 let již pracuje Mgr. Jana Hrušková ve VFN, z toho 17 let na pozici vrchní sestry II. interní kliniky kardiologie a angiologie VFN a 1. LF UK. Odjakživa chtěla pracovat ve zdravotnictví, což se jí splnilo. Stejně jako Mgr. Iloně Lálové, která na klinice dosud působila jako staniční sestra Koronární jednotky. Do nové funkce vrchní sestry byla jmenována 1. října 2022.

Na II. interní klinice kardiologie a angiologie VFN a 1. LF UK, která je komplexním pracovištěm zaměřeným na kardiovaskulární onemocnění, působí Mgr. Jana Hrušková od roku 1985. Na pozici vrchní sestry pracovala neskutečných 17 let. „Vždy jsem chtěla pracovat ve zdravotnictví, to se mi splnilo, ve svém profesním životě jsem měla štěstí, že jsem se setkala s řadou skvělých spolupracovníků lékařů a sester, i proto jsem zůstala věrná své profesi. Funkce vrchní sestry nebyla jednoduchá, pracovat s lidmi je vždy náročné. Možnost některé věci ovlivnit bylo pro mě důležité, práce byla různorodá, někdy velmi složitá, ale měla jsem ji moc ráda,“ uvedla již bývalá vrchní sestra Mgr. Jana Hrušková.

Novopečená vrchní sestra Mgr. Ilona Lálová považuje své jmenování do funkce za závazek i výzvu zároveň. Ošetřovatelská péče je na II. interní klinice na velmi vysoké úrovni a jejím cílem je v tomto duchu pokračovat a dále ho rozvíjet. „Ráda bych se v budoucnu zaměřila na dvě klíčové oblasti, a to zlepšení personální situace a vzdělání sester. Budu usilovat o dobrou spolupráci s nově vzniklým bakalářským studiem Všeobecné ošetřovatelství tak, aby studenti měli zájem pracovat na naší klinice. Ráda bych se také zaměřila na pomoc staničním sestrám, které jsou dle mého názoru mnoha povinnostmi a vysokou mírou zodpovědnosti přetížené. Mým cílem je, aby II. interní klinika byla motivujícím a vlídným prostředím pro zaměstnance a příjemným a bezpečným prostředím pro naše pacienty,“ dodala Mgr. Ilona Lálová.

Za dlouholetou práci ve VFN poděkoval Mgr. Janě Hruškové i ředitel nemocnice prof. David Feltl společně s náměstkyní pro nelékařská zdravotnická povolání Mgr. Ditou Svobodovou. Oba zároveň poblahopřáli a popřáli hodně štěstí i nové vrchní sestře Mgr. Iloně Lálové.