Vybírejte. IT má pro vás novou várku kurzů

Září a začátek nového školního roku je za námi. Jak jistě víte, ve VFN se můžete vzdělávat i vy. Nové termíny školení a kurzů na podzim tradičně vypisuje také Úsek informatiky. Letos je pro vás připraveno několik témat. Výhodou je, že většina školení probíhá online přes schůzky aplikace Microsoft Teams a můžete se k nim připojit i z domova. Stačí vám jen počítač a sluchátka.

Chcete se zdokonalit v Excelu nebo Wordu? Zajímá vás práce s portálem Microsoft 365 a s aplikací pro vytváření dotazníků MS Forms? Nebo byste chtěli investovat do osobního rozvoje, dozvědět se více o efektivních technikách učení a soustředění? A co takhle začít používat elektronické myšlenkové mapy?

Zajímá vás více? Tak se rovnou na některé z nabízených školení přihlaste.

Nevyhovují vám vypsané termíny? Tak jednoduše přes dotazník pro zájemce o školení požádejte o jiné. Už nyní jsou k dispozici záznamy některých školení, například MS Forms a Jak se učit.

IT specialistka Mgr. Tereza Hoření zde pro vás navíc připravila malou ochutnávku jednoho z kurzů. Doslova ihned se můžete naučit, jak v aplikaci MS Forms vytvářet testy a kvízy, které se samy vyhodnocují a opravují. Pokud ve své práci učíte druhé a potřebujete ověřit získané znalosti svých studentů či kolegů, využijte tuto praktickou pomůcku. Návod je k dispozici zde:

Kvíz snadno a rychle vytvoříte v aplikaci MS Forms. Ta je k dispozici všem zaměstnancům VFN v rámci portálu Microsoft 365. Stačí jen založit Nový kvíz.

V kvízu můžete vytvářet různé typy otázek, snadno nastavit správnou odpověď, přiřadit počet bodů a třeba i přidat text, který se studentům zobrazí po výběru špatné odpovědi. Hotový kvíz následně přes tlačítko Shromažďovat odpovědi pomocí vygenerovaného odkazu pošlete ostatním pro jeho vyplnění (zaměstnancům VFN i externistům). Jejich odpovědi uvidíte ve stejnojmenné záložce. Vyzkoušejte si, jak test vypadá z pohledu studenta na tomto testu o efektivním učení se.