Velké poděkování za roky strávené na pozici vrchní sestry

Řadu let se věnovaly práci vrchních sester, nyní předaly pomyslné žezlo svým nástupkyním. Za dlouholetou náročnou a skvěle odvedenou práci děkujeme Zdeňce Dlouhé a Mgr. Světle Krutské. Při této příležitosti jsme jim oběma položili tři otázky:

  1. Co vás na vaší práci nejvíc těší?
  2. Jaké máte další plány: pracovní i osobní?
  3. Co byste popřála své následovnici?

Zdeňka Dlouhá
Co je to vlastně ,,práce“? Z mého pohledu je to čas, který nějak trávíme, dává nám nějaký řád, umožňuje nám cosi tvořit, zlepšovat, posouvat dopředu, nabízí nám sociální kontakty jak stálé, tak nové, je to něco, co mi dává smysl být, vedle zdraví a osobního života je to z mého pohledu vlastně to nejdůležitější, co v aktivním čase života máme. Když se tak nad touto otázkou zamýšlím, mně se to povedlo. Zkrátka: mě má práce těšila a snad ještě chvíli těšit bude…

Myslím, že mám opravdu štěstí, že jsem vždy dokázala rozlišit a dělit osobní život s pracovním životem rovnovážně, a v tomto stylu hodlám ještě chvíli setrvat. To znamená, žádnou velkou převratnou změnu nechystám, ještě nějakou dobu budu zaměstnancem VFN, jen v jiné pracovní pozici, a ve svém volném čase budu nadále dělat to, co mě baví a těší.

Moniku pracovně znám, bylo mé velké přání, aby konkurz dopadl tak, jak dopadl. Přeji jí, aby měla takové štěstí na spolupracovníky, jaké jsem měla já, aby se jí všechny plány na pokračování a zlepšení existence onkologické kliniky dařilo plnit, aby nezapomínala právě na to, že má také osobní život, aby uměla říct ,,ne“, když to bude potřeba, a  i když sebelepší plán nebude fungovat vždy 100%, aby se z toho nesesypala, nadechla se a měla sílu a chuť jít dál…

A abych dodržela oficiality, přeji jí úspěch, radost a naplnění jejího profesního i osobního života. 😊

Mgr. Světla Krutská

Jednoznačně práce s lidmi. Tak mě baví a těší po celý život.

Protože jsem už v penzi, ráda bych trochu zvolnila tempo, starala se o rodinu i o sebe, věnovala se koníčkům. Zároveň bych ráda předávala své bohaté zkušenosti a byla ještě užitečná i v práci. S VFN a 3. interní klinikou se rozhodně ještě neloučím.

Své nástupkyni přeji zdraví, štěstí a lásku. Pak jde všechno dobře.