Z dopisů našich pacientů

Poděkování týmu Kliniky paliativní medicíny VFN

Chtěl bych vám srdečně poděkovat za váš citlivý přístup v období progradující ztráty jednoho z nejbližších členů naší rodiny. Jednalo se o období, kdy jsme se všichni nacházeli na dně psychických možností. O to spíše si cením výsledku, kterého jste dosáhli – tj. že všichni nakonec byli smíření s matčiným odchodem, přičemž každý si ke svému smíření došel vlastní cestou.

Pro mě osobně jednání s vámi a vašimi kolegy byla velká zkušenost a oceňuji profesionalitu, s níž jste je vedli. Poprvé v životě jsem v praxi viděl, že medicína není jen o léčení pacientů, ale i o přístupu k nim a jejich blízkým. Proto jsem si i uvědomil, jak důležitá je paliativní péče a jak dobře jste po celou dobu svoji práci vykonávali. A proto vám patří můj velký dík i obdiv.

 Jan Frey

Poděkování na Dermatovenerologickou kliniku VFN

Pane doktore Kodete,

chtěla bych Vám moc poděkovat, že jste měl trpělivost a čas se mnou a s mou nemocí.  V létě 2020 jsem měla léčbu rituximabem, myslím, že jste byl informován. Díky vašemu vedení jsem v prosinci vysadila všechny léky a nemůžu ani popsat slovy, jak uvolňující to bylo. Zázrak. Cítím se zpět ve svém těle, neusínám se strachem, že se ráno probudím s puchýřem. Všechno je naprosto v pořádku, cítím se skvěle, dokonce i cvičím.

Děkuji já i celá moje rodina

Natálie Siváková

Poděkování pro Oční kliniku VFN

Ráda bych poděkovala za svoji maminku, Marii Saučukovou, která byla u vás na oční klinice hospitalizována ve dnech 8.–12. 2. 2021 na pokoji č. 7, a dne 9. 2.2021 i operována.

Maminka dodatečně moc děkuje za profesionální přístup celému operačnímu týmu, dále pak jmenovitě velmi ochotné a vstřícné zdravotní sestřičce Jaroslavě Vrajové a v neposlední řadě nezapomenutelnému zřízenci „Ivánkovi“, který svým humorem a lidským přístupem nejen pomáhal fyzicky, ale také rozséval optimismus a radost mezi pacientky.

Díky moc za takový přístup, váží si ho nejen moje maminka, ale údajně i její spolubydlící z pokoje…

S úctou, přáním všeho dobrého, hlavně pevného zdraví

Monika Horňáková

Poděkování I. klinice tuberkulózy a respiračních nemocí

Dobrý den,

dovolte mi poděkovat lékařům a sestřičkám z denní i noční služby lůžkového oddělení I. kliniky tuberkulózy a respiračních nemocí ve 3. patře pavilonu A6, kteří 25.1.2021 pečovali o mého partnera Michala Švagra.
Děkuji nejen za péči o něj, ale i o mě, za citlivý a empatický přístup, za možnost být s ním až do konce jeho života a za to, že díky nim mohl v klidu a důstojně odejít.
Děkuji za sebe, za jeho rodiče i ostatní členy rodiny.

Lenka Svojtková