Hlasujte pro naši Sestru roku 2024!

Do finále letošního ročníku soutěže Sestra roku 2024 postoupila Bc. Lenka Pyciaková, DiS., staniční sestra Centra vysoce specializované péče o pacienty s roztroušenou sklerózou a neuromyelitis optica Neurologické kliniky 1. LF UK a VFN (dále RS centrum). Řadí se tak mezi 6 finalistek, které porota vybrala z celkem 133 přihlášených sester. Podpořte naši kolegyni na cestě k vítězství letošního ročníku a hlasujte pro ni v kategorii Sestra v přímé ošetřovatelské péči.

„Výjimečné odborné znalosti Lenky Pyciakové, její péče o pacienty a oddanost profesi jsou inspirací pro nás všechny,říká náměstkyně pro nelékařské zdravotnické pracovníky VFN v Praze Mgr. Dita Svobodová, Ph.D., MHA, která paní Lenku podporuje již od začátku soutěže. Sympatická staniční sestra pracuje v RS Centru Neurologické kliniky 1. LF UK a VFN již 18 let. Ošetřovatelství je pro ni celoživotní poslání. I přesto, že původně studovala dětské lékařství, nakonec se stala diplomovanou porodní asistentkou a následně vystudovala ošetřovatelství a pedagogiku na Lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Hradci Králové. Svoji odbornost si neustále zvyšuje, má za sebou certifikovaný kurz specifické péče o pacienty s roztroušenou sklerózou a je členkou evropského řídícího výboru MS Nurse Pro, kde se podílí na přípravě e-learningových programů pro sestry pečující o pacienty s RS. Jako certifikovaný školitel vede kurzy s tímto zaměřením a v souvislosti s péčí o pacienty s roztroušenou sklerózou se podílela i na školení psychologů. Lenka Pyciaková se podílí na výzkumných projektech v oblasti RS, vytváří informační materiály pro pacienty, pravidelně přednáší na konferencích a účastní se mezinárodních workshopů.

„I když do své práce investuji hodně času a úsilí, snažím se vždy o rovnováhu a v soukromí se ráda věnuji hlavně rodině a vnoučatům. Relaxuji při péči o zahradu na chalupě, kde s manželem trávíme volné chvíle. Součástí mého života je také víra v Boha a činnosti spojené s křesťanským sborem. Kromě setkávání ve sboru a pořádání společných akcí mám ráda výlety a pobyty v přírodě,“ doplňuje paní Lenka a nám nezbývá, než jí ve finále držet palce! Finálový večer proběhne 22. října a my budeme při tom.

Hlasovat můžete do 15. října 2024 zde: Lenka Pyciaková – 2024 | Soutez-sestraroku.cz