Herečky Kubařová a Maximová navštívily naše dětské oddělení

Na dětském oddělení VFN naděloval Ježíšek s předstihem. Kliniku pediatrie a dědičných poruch metabolismu na Karlově navštívily herečky Veronika Khek Kubařová a Elizaveta Maximová, které přinesly hospitalizovaným dětem plyšáky a adventní kalendáře. A samy zavzpomínaly na Vánoce svého dětství.

V rámci představení romantického vánočního filmu Přání Ježíškovi režisérky Marty Ferencové, který v listopadu přichází do kin, se divadelní a filmová herečka Elizaveta Maximová svěřila, že v dětství poměrně brzy objevila skříň, ve které maminka schovávala vánoční dárky, ale dokázala pod stromečkem dobře předstírat překvapení, aby rodičům nezkazila radost. Dnes vnímá Vánoce spíš jako příležitost sejít se s rodinou. „Jako malá jsem rodičům psala dlouhé seznamy dárků, které bych si přála k Vánocům. Nyní je pro mě největším přáním, aby byla celá rodina pohromadě a byli jsme všichni zdraví,“ uvedla devětadvacetiletá Elizaveta Maximová pocházející z ruské Kazaně.

Na vánoční překvapení zavzpomínala i herečka Veronika Khek Kubařová, kterou známe například z filmů Ženy v běhu, Ženy v pokušení nebo z pohádky Nejkrásnější hádanka. „Pocházím z Rakovníka a jako malá jsem jezdila s babičkou do Prahy za sestřenicí. Vždycky jsem se neskutečně těšila na jezdící schody, které u nás nebyly. Často jsme navštěvovaly obchodní dům Kotva a v oddělení hraček jsem se jednou strašně zamilovala do obrovské plyšové opice. Moc jsem ji chtěla, ale babička mi vysvětlila, že je moc drahá. A já tu opici pak dostala pod stromeček. To byl asi ten nejkrásnější dárek v dětství,“ prozradila Veronika. Herečky se svěřily se svým obdivem k práci zdravotníků, zvlášť v poslední nelehké době. „Moje babička bylo primářka pediatrického oddělení a já jsem za ní velmi často chodila do práce, trávila jsem tam spousty času, hrála jsem si s dětmi, takže se v nemocnici a na pediatrii obzvlášť cítím jako doma,“ řekla Elizaveta Maximová. „Já si lékařů a zdravotníků obecně velmi vážím. Jejich práci obdivuji. Mám pár zdravotníků dokonce mezi svými přáteli. Jsem ráda, že jsme mohly s Elizavetou děti v nemocnici obdarovat. Věřím, že jsme je alespoň na chvíli potěšily a zlepšily jim náladu. Pan primář Srnský slíbil, že všechny děti, které byly zrovna hospitalizované, budou na Vánoce doma. Moc bych si to přála,“ dodala Kubařová.