Z dopisů našich pacientů…

Milé lékařky a lékaři,
sestry a sestři,  
sanitářky a sanitáři
a všichni další, kdo pečujete!

Jmenuji se Klára Hrušková, jsem máma dvou malých dětí z Prahy. Moc vám děkuji za obrovskou a těžkou práci, kterou odvádíte. Chci vás ujistit, že jsme tady i my, co jsme očkovaní, nosíme respirátory, myjeme si ruce, a když už někam jdeme, dodržujeme rozestupy. Jen nejsme slyšet a vidět. 
Myslím na vás a je mi moc líto, co zažíváte. 
Děkuji vám za vaši obětavost, laskavost, odbornost a péči, kterou dáváte. 

Držte se! 
Klára Hrušková

Chválím všechny a musím říct, že s takovým veselým zubařským kolektivem jsem se nesetkal. Hlavní poděkování zasílám paní MDDr. Tereze Ulmannové, odvedla kvalitní zákrok a tímto já jsem bez bolestí a v pořádku. Děkuji moc všem, co se na tomto zákroku podíleli.

S pozdravem
František Pešout, Benešov 


Vážení,

včera jsem zažila situaci, která není nikomu příjemná. Zavolali mi, že tátu odvezla sanitka.
V první chvíli mě popadla panika, protože jsem nikdy nic takového nezažila, volala jsem na linku 155, kde byl skvělý dispečer, uklidnil mě, řekl, že posádka právě zasahuje, v případě, že táta nebude potřebovat speciální péči, povezou ho s největší pravděpodobností do VFN na ,,Karlák“.
Po zavolání do nemocnice mě ihned nasměrovali na společný příjem interně nemocných, kde mi potvrdili, že tátu přijali. Protože se u táty nenašli žádné doklady, spěchala jsem okamžitě do nemocnice. Tam mi moc milá lékařka řekla, že už ho převezli na OAM.
Na OAM jsem potvrdila, že se jedná o tátu (mezitím se našly i doklady), a dostala jsem instrukce, co mu přivézt.
Vím, že pro mnohé z Vás jsou tyto situace běžné, protože se s nimi setkáváte denně, pro mě to byl silně emotivní zážitek, který jsem zvládla díky Vašemu skvělému personálu.
Proto bych chtěla pochválit personál Vaší nemocnice, od paní vrátné, která mi ochotně pomohla, po úžasnou práci lékařů a sestřiček. Sestřičky a lékaři na oddělení OAM byly neuvěřitelně milí, lidští a ochotní. Protože pracuji ve státní správě, vím, jak je práce s lidmi složitá, ve Vašem oboru ještě složitější. O to víc si vážím jejich práce i práce všech ostatních v nemocnici.
V dnešní době, kdy kvůli covidu stojí většina věcí za houby, lidé jsou podráždění a společnost je rozdělená, mi pohled na pracující sestry a lékaře dal pocit, že jestli tohle díky někomu zvládneme, tak jste to hlavně vy!

Moc děkuji za Vaši práci, které si nesmírně vážím.
Přeji vám, aby lidé byli více zodpovědní a ohleduplní, abyste mohli pracovat tak, jak jste byli zvyklí, a ne v tomhle stresu.

Přeji Vám krásný a pokud možno klidný adventní čas.

S pozdravem
Veronika Loudová