Popcorn může být extravagantní, přitom i zdravý

Do Prahy přišla před pětadvaceti lety studovat klasický zpěv a velkým obloukem se přes manažerské pozice v oblasti IT technologií a obchodu pro mezinárodní společnosti stala majitelkou první kavárny s popcornem v Evropě. Její produkty budou mít možnost ochutnat naši zaměstnanci na Garden party.

Česko si Inga Petryčka z Mukačeva vybrala hlavně pro moderní přístup k výuce zpěvu na pražské AMU. Tu nakonec kvůli těhotenství nedokončila a vrhla se na studia financí a správy, což se jí při vlastním podnikání hodí: „Řada podnikatelů nemá vysokou školu, stačí jim dravost, odhodlání a vytrvalost, ale moje vědomosti z vysoké a zkušenosti z mezinárodních společností mi pomáhají dívat se na vlastní obchod i z jiných úhlů a jinak o něm uvažovat,“ hodnotí.

Pokus a omyl
Když zjistila, že je z korporátů vyhořelá, zmapovala si místní trh a zvolila popcorn. „Brzy jsem narazila, nikdo mi nechtěl poskytnout vlastní know-how, tak jsem se učila cestou pokusu a omylu,“ směje se a vysvětluje: „Postupně jsem získala skvělého dodavatele výběrové kukuřice, nakoupila stroje, které vyrábí ekologicky a šetrně k přírodě i spotřebiteli, využívám rostlinné oleje (hlavně kokosový), přírodní ingredience (koření, dochucovadla, sladidla) i z 99 % ekologické obaly. Jasně, sladký popcorn je kalorický, ale slané druhy se dají považovat za zdravé a dietní stravování. Samozřejmě v přiměřeném množství.“

Češi jsou pořád konzervativní, ale učí se
Dnes má Inga v nabídce téměř 40 příchutí, třeba růžovou vanilku, jahodu, colu, mexicano. Vyrábí i černý popcorn a receptury neustále inovuje a mění; podle toho se mění i aktuální nabídka v kavárně. „Přesto jsou Češi konzervativní, vítězí máslově-slaný, sýrový, šunkový a klasický sladký. Ale už je učím na nové příchuti, mám stálé zákazníky, kteří se na mém popcornu stali závislými,“ dodává podnikatelka, která je letitou členkou magistrátního výboru pro národnostní menšiny, pomáhá rodinám z Ukrajiny, spolupracuje s organizací Člověk v tísni, shání bydlení pro ukrajinské maminky s dětmi.

Na Garden party bude klasika i novinky
Ve stánku Ingy Petryčky v Kateřinské zahradě ochutnáte klasiku k pivu, sladký popcorn pro děti, ale i naprostou novinku, abyste zjistili, jestli patříte ke konzervativním strávníkům, nebo se dokážete pořádně odvázat!