Co byste popřáli VFN a kolegům do roku 2024?

Máme před sebou další rok, který opět společně prožijeme se svými kolegy na různých pracovištích naší nemocnice. Oslovili jsme některé z vás a dali jim příležitost sdílet novoroční přání, které patří nám všem.

Mgr. Dita Svobodová, Ph.D., MHA, náměstek pro nelékařská zdravotnická povolání VFN

Naší nemocnici do dalšího roku přeji mnoho úspěchů, rozvoje, a hlavně finančního zdraví navzdory překážkám, kterým bude vystavena.
Všem, kteří jsou součástí naší nemocnice pak přeji zdraví, rychle se uzdravující pacienty a dostatek síly, energie a optimismu v péči o ně.

Přeji vše nejlepší roce 2024.

MUDr. Ivan Pavlík, MBA, MHA, náměstek pro léčebnou péči, zástupce ředitele VFN

Popřál bych všem zaměstnancům naší nemocnice kromě zdraví, aby si každé ráno uvědomili, jak je skvělé, že mají před sebou další nový den. Aby se dokázali poučit z vlastních chyb a nelitovali, že něco udělali nebo neudělali. Aby neztráceli čas a energii strachováním, co se nikdy nestane. Aby štěstí hledali pouze v sobě, ve své mysli a ne ve věcech a druhých lidech. Aby se dokázali na problémy dívat s nadhledem a z výšky, aby dokázali odpouštět a našli tak cestu ke šťastnějšímu životu.

Prof. MUDr. Eva Topinková, CSc., přednostka Geriatrické kliniky 1. LF UK a VFN

Nejprve chci popřát svým kolegům a spolupracovníkům – kromě obvyklých přání štěstí, zdraví a úspěchů jim přeji, aby dokázali stále nacházet smysluplnost ve své práci a radost z ní, aby i přes přítomné problémy nevyhořeli a aby starší kolegové našli porozumění a podporu pro začínající a mladší kolegy. Současně přeji nám všem, abychom se pokusili věnovat potřebný čas sami sobě a všem svým blízkým.
Naší nemocnici přeji osvícené vedení, spokojené zaměstnance a pocit sounáležitosti na naší společné cestě.

doc. MUDr. Vladimír Tuka, Ph.D., vedoucí lékař Centra zátěžové kardiologie II. interní kliniky 1. LF UK a VFN

Do roku 2024 bych VFN popřál, aby všichni zaměstnanci táhli za jeden provaz, aby se rozvíjely funkční týmy a aby se nové týmy etablovaly a navazovaly mezi sebou spolupráci. Jednotlivým zaměstnancům bych přál, aby práce a starostí bylo tak akorát, aby se daly zvládnout, ale zároveň byly výzvou, která je posune o kousek dál.

PhDr. Daniela Šimonová, vrchní sestra Kliniky gynekologie, porodnictví a neonatologie 1. LF UK a VFN

Zdraví si nejspíš přejí všichni, protože je nejdůležitější. Já bych k tomu chtěla dodat další důležité hodnoty, kterými jsou vzájemná úcta a ohleduplnost. Mám pocit, že se to z našich řad vytrácí čím dál více… Přeji nám všem, abychom měli potřebu a sílu vrátit se k pevným hodnotám, ctít je a ctít sebe navzájem.

MUDr. Andrej Černý, primář Kliniky gynekologie, porodnictví a neonatologie 1. LF UK a VFN

V novém roce nás čeká celá řada změn, za které si tak trochu můžeme i sami. Proto všem svým kolegům přeji hodně zdraví, pevnou ruku a nervy ze železa. VFN bych popřál hlavně to, aby do ní chodili zaměstnanci s radostí, a jelikož se za necelých 12 let mé kariéry řídím pokyny již 10. ministra zdravotnictví, tak bych byl rád, abychom nebrali všechno zas tak vážně.

Mgr. Anna Mottlová Malinová, vedoucí Provozního odboru VFN

Osobně bych všem popřála především pevné zdraví.  Ostatní se při troše dobré vůle už dá zvládnout. Takže vlastně ještě trochu dobré vůle, tolerance a špetku humoru. S tím vším by příští rok mohl být o něco lepší.

Veronika Hauerová, vrchní laborantka Ústavu lékařské biochemie a laboratorní diagnostiky 1. LF UK a VFN

Ve VFN působím více než 15 let a vnímám ji jako určitou jistotu nejen z pohledu zaměstnance, ale také jako občasný pacient, který s důvěrou využívá jejích služeb. Přála bych jí proto, aby i v příštím roce veřejnost naši nemocnici vnímala jako špičkové centrum zdravotní péče, kterým bezpochyby je. Přeji jí také, aby se neustále rozvíjela a měla možnost plnit si své stanovené vize.
Nám všem, kteří zde pracujeme, bych kromě zdraví a energie přála, aby práce pro nás nebyla jen povinností, ale i radostí, a aby se nám dařilo vytvářet příjemné prostředí plné porozumění, spolupráce a vzájemné podpory.