Výstava fotografa Vlastimila Kuly ve Staré prádelně VFN otevřena

Retrospektivní, multižánrovou výstavu fotografa Vlastimila Kuly „Komponenty intimity“ můžete navštívit od 3. září do 30. září 2024. V multifunkčním prostoru Stará prádelna VFN (budova A4 v hlavním areálu VFN Praha) naleznete fotografie, fotografické objekty i umělecké několikametrové instalace. Expozici si můžete prohlédnout od pondělí do pátku od 16 do 20 hodin a o víkendu od 14 do 20 hodin.

Foto: Gabriella Hulínská

Vlastimil Kula (* 1950) je vedle Jana Saudka jedním ze dvou českých fotografů, kterým prestižní nakladatelství Taschen vydalo samostatnou monografii. Přes výrazný světový úspěch se Kula odebral do ústraní a posledních více než 20 let žije a tvoří na samotě v lese v bývalém hraničním pásmu na samém konci republiky nedaleko ašského výběžku. Malebnou chalupu po rodičích přetvořil ve steampunkový ateliér, který místy vypadá jako vybydlená ruina a místy jako cirkusové zimoviště, v jehož kulisách se věnuje své tvorbě. „Uvědomil jsem si, že známý fotograf je velmi kvalitní výtvarník, a rozhodl jsem se do nemocniční galerie část jeho životního díla přemístit. Kulovy plastiky mají zvláštní kouzlo a jsou něčím, co svět ještě neviděl…“ tvrdí kurátor výstavy Filip Kazda.

Vstup do originální nemocniční galerie je zdarma pro děti do 15 let a pro zaměstnance VFN za předpokladu, že předloží identifikační kartu VFN (1 ID karta = vstup pro 1 osobu, karta je nepřenosná). Důchodci a studenti mohou expozici navštívit za zvýhodněnou cenu 100 korun. Plné vstupné je 200 korun.

OBRAZEM: Nahá ženská krása očima Vlastimila Kuly – Novinky

Foto: Gabriella Hulínská