Z dopisů našich pacientů…

Pro MUDr. Jana Krupičku, Ph.D., primáře oddělení SPIN

Dobrý den,
dne 16. 8. jsem byla dovezena záchrannou službou do Všeobecné fakultní nemocnice v Praze na urgentní příjem. Ráda bych poděkovala za vynikající služby celému kolektivu, hlavně MUDr. Veronice Rulíškové, jak po odborné, tak po lidské stránce.
Ještě jednou děkuji!

Květuše Vavrejnová

Adresováno na neurologickou kliniku paní Olze Kučerové

Koncem května jsem byla na vyšetření evokovaných potenciálů (tzv. VEPy) na Neurologické klinice Všeobecné fakultní nemocnice v Praze. Byla jsem poměrně čerstvě po ukončení onkologické léčby, ale bohužel se vyskytl nežádoucí účinek způsobený pravděpodobně radioterapií. Přestala jsem vidět na jedno oko. Absolvovala jsem vyšetření na očním, na neurologii a dostala doporučení na VEP vyšetření. Po náročné operaci a téměř roční léčbě jsem se těšila na rekonvalescenci, takže jsem s jistou obavou přišla na neurologickou kliniku. Naštěstí se mě zde ujal anděl – Olga Kučerová. Nejen že se chovala zcela profesionálně, vše související s vyšetřením mi srozumitelně vysvětlila, rozptýlila moje obavy, ale také byla více než empatická, zkrátka jsem takového zdravotníka už dlouho (nebo možná nikdy) nepotkala. A že jich za ten téměř rok mé nemoci a následné léčby opravdu bylo! Ráda bych vyřídila paní Kučerové svůj velký dík za to, že je nejen odborník, ale také člověk (to pro nás pacienty opravdu moc znamená), a vaší nemocnici poblahopřála k tomu, jaké kolegy-zdravotníky má ve svých řadách.
Děkuji!

Eva Pánová

Poděkování na oční kliniku

Dobrý den,
tímto bych z celého srdce chtěla poděkovat celému kolektivu na očním oddělení. Je to už pár měsíců, co mě přijali. Je to dlouhý příběh…, ale zkusím to ve zkratce. Během dne mi odvezla mamku nečekaně od Národního divadla záchranná služba a já čekala na „Karláku“ na výsledky. Mám malého syna, kterému v té době bylo devět měsíců. Už delší dobu jsem cítila, že mám problémy s očima. Sestřičky na očním se mě ptaly, zda mám doporučení „praktika“, neměla jsem…vzali mě a jejich profesionální, ale i zároveň empatický přístup mi strašně pomohl.
Pomohli mi nejen po odborné stránce, ale i po té psychické.
Mockrát Vám děkuji, všem! Jste skvělí! Připojuji fotku z mého vyšetření na očním.
S pozdravem

Ing. Kateřina Burešová

Vzkaz pro tým I. chirurgické kliniky

Poděkování týmu na I. chirurgické klinice: jmenovitě primáři doc. MUDr. Davidu Hoskovcovi, Ph.D., MUDr. Šimonovi Malému a ošetřujícímu lékaři doc. MUDr. Filipu Burgetovi, Ph.D.
Velmi děkuji také sestře, bohužel neznám její jméno, která propouštěla manžela Karla Richtera, hospitalizovaného na výše uvedeném oddělení, za péči a hlavně za informace jak použít léky a další odborné informace.
Děkuji všem za péči a jsem s pozdravem

Blažena Richterová

Adresováno na dermatovenerologickou kliniku

Dobrý den, 
rád bych touto cestou vyjádřil poděkování a úctu sestrám v recepci venerologické ambulance. Jakkoli sem člověk chodí většinou s obavami z výsledků testů, sestry na recepci jsou vždy milé, usměvavé, empatické a nápomocné. Opravdu v málo zdravotnických zařízeních jsem se setkal s takovým přístupem. Cením si toho o to víc, že poprvé jsem zde u vás byl před 15 lety a již tehdy byla má zkušenost stejná. A totéž platí o MUDr. Trýznovi a MUDr. Pavlíčkovi.
S úctou a pozdravem

Lukáš Šimr

Prosba na Úsek léčebné péče

Prosím o vyřízení poděkování a pochvaly pro paní Marianu Machoňovou na oddělení II. chirurgické kliniky – kardiovaskulární chirurgie 1. LF UK a VFN. Oceňuji lidskost a profesionalitu této zdravotní sestry. Ráda bych samozřejmě poděkovala celému personálu oddělení za vzornou péči o našeho tatínka pana Jana Kolínka (hospitalizace od 11. 8. do 18. 8.). V neposlední řadě patří náš zvláštní dík paní doktorce Slavíkové.
Předem Vám děkuji za vyřízení této zprávy.
S přáním všeho dobrého,

Markéta Di Girolamo Kolínková s rodinou