Na 1. LF UK se otevírá nový studijní program Aplikovaná fyzioterapie

Program je výjimečný svým zaměřením na rehabilitační proces u pacientů po poškození mozku.

Od konce loňského roku se mohou zájemci hlásit do nově akreditovaného navazujícího studijního programu Aplikovaná fyzioterapie. Vyučovat se bude od začátku akademického roku 2024/2025. „O bakalářské studium fyzioterapie je na naší fakultě každoročně obrovský zájem, bylo tedy přirozené otevřít i navazující obor. Jsme moc rádi, že se nám to povedlo a nové studenty uvítáme již v příštím roce,“ vysvětluje děkan 1. LF UK prof. Martin Vokurka. Aplikovaná fyzioterapie na bakalářský stupeň naváže a umožní studentům získat kompletní vzdělání v dané oblasti a pokračovat ve studiu přímo na fakultě.

Program je výjimečný svým zaměřením na rehabilitační proces u pacientů po poškození mozku. Díky klinickému zázemí Všeobecné fakultní nemocnice mají studenti rozsáhlé možnosti fyzioterapeutické klinické výuky. Důraz je kladen i na vědecko-výzkumnou činnost fyzioterapeutů, posluchači se seznámí se základy psaní odborných článků, tvorby přednášek nebo s procesem žádostí o granty.

Absolventi získají způsobilost k výkonu povolání odborného fyzioterapeuta a oprávnění k preventivní, diagnostické a léčebné činnosti i k paliativní péči. Čekají je široké možnosti uplatnění v nemocničních zařízeních, privátní ambulantní klinické praxi, na rehabilitačních odděleních, klinikách a ústavech, v lázeňských zařízeních, specializovaných stacionářích zaměřených například na nutriční poradenství, léčbu závislostí či psychosomatiku, pracovištích určených pro léčbu bolesti, paliativní péči, ale i pro sportovní medicínu dětí a dospělých, v sociálních službách nebo domácí péči.
Více informací o studijních oborech i termínech podání přihlášky ke studiu a konání přijímacích zkoušek najdete na www.lf1.cuni.cz

z tiskové zprávy 1. LF UK

Po